A început producția Kia XCEED facelift la uzina din Žilina, Slovacia

Da mai departe!

Primele unități ale noului crossover compact Kia XCeed facelift au ieșit de pe linia de producție a uzinei din Žilina, Slovacia, demarând astfel utilizarea noilor tehnicilor de producție mai eficiente și mai sustenabile.

Linia de producție modernizată include 40 de noi roboți avansați în halele de vopsire și asamblare, parte a unui plan pe termen lung de creștere a automatizării, eficienței și conformității cu cele mai recente standarde de mediu. În ceea ce privește sustenabilitatea, fabrica de producție Kia din Slovacia folosește energie 100% regenerabilă pentru operațiunile sale, în timp ce căldura și apa din atelierul de vopsire sunt reciclate în întreaga fabrică pentru a reduce deșeurile.

Toate modelele Kia de la Žilina sunt fabricate pe aceeași linie de producție, ceea ce sporește eficiența și ajută compania să răspundă mai bine la tiparele în schimbare ale cererii din diferitele game de modele. Alături de noul XCeed, Žilina mai produce și alți membri ai familiei de modele Ceed, împreună cu a cincea generație a modelului Sportage. De asemenea, fabrica asamblează și sistemele de propulsie „Smartstream” de 1.5 litri „Kappa” pe benzină și mild-hybrid, împreună cu motorul T-GDi „Gamma” de 1.6 litri.

Îmbunătățirile modelului XCeed, care includ un design exterior uimitor, un interior îmbunătățit și pentru prima dată, o nouă versiune sportivă GT-line, vor face ca modelul să continue să fie o propunere atractivă în popularul segment C-Crossover. Anteriorul model XCeed a devenit cel mai bine vândut membru al familiei extinse a modelelor Ceed, cu o pondere de 40% și un volum total de producție de peste 120.000 de unități.

Noul XCeed este disponibil cu o gamă de sisteme de propulsie electrificate extrem de eficiente, inclusiv sistemele mild-hybrid (MHEV) și plug-in hybrid (PHEV); acesta din urmă oferind o autonomie 100% electrică de până la 60 km. Toate versiunile vor putea fi comandate din septembrie 2022.

Related posts