Porsche obține primul titlu național în Campionatul Național de Viteză în Coastă

Da mai departe!

Porsche 911 GT3 Cup câștigă prin Alexandru Pițigoi Categoria 1 FIA în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Primul titlu obținut de Porsche în Campionatul Național de Viteză în Coastă, este în cadrul celei mai disputate categorii, cu peste 100 de concurenți.

După un sezon extrem de disputant, în care lupta pentru prima poziție a fost dusă până în ultima etapă, cea de la Poiana Brașov din weekendul 15 – 16 octombrie, Alexandru Pițigoi devine campion național al categoriei 1 FIA.

Categoria 1 din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă este destinată automobilelor derivate din modele de stradă și cuprinde majoritatea automobilelor de competiție aflate la start, exceptând prototipurile. Pilotând un Porsche 911 GT3 Cup din generația 991, Pițigoi reușește în al doilea sezon complet de viteză în coastă să câștige cel mai important titlu al unei cariere care a început în 1999.

„Sunt fericit că am adăugat palmaresului acestui model extraordinar încă un titlu și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la obținerea lui. Visul de a concura pe un Porsche 911 s-a concretizat încă din 2017, însă acum am reușit să îi ofer și rezultatul pe care un astfel de model îl merită. Mașina a mers perfect la fiecare etapă, nu am avut nici cea mai mică problemă, așa că am putut să mă concentrez total pe pilotaj”, spune Alexandru Pițigoi.

„Acest rezultat este o premieră extraordinară atât pentru Alexandru Pițigoi, care a devenit campion național al categoriei 1 FIA, cât și pentru Porsche, care a obținut prin victoria lui primul titlu național de motorsport în România. Ne bucură și ne onorează acest titlu, dar nu este o surpriză pentru noi, date fiind capabilitățile de pilotaj ale lui Alexandru Pițigoi și cele ale modelului pe care a concurat. Porsche e în mod tradițional deosebit de implicat în motorsport la nivel mondial, de aici derivă cele mai noi tehnologii pe care le încorporăm apoi pe modelele de serie, dar suntem foarte mândri că am obținut un astfel de rezultat și în România”, spune Adrian Pascu, Director Executiv Importator Porsche.

Sezonul a început mai puțin fericit cu o ieșire în decor chiar în prima etapă. Din acel moment, pilotul Porsche nu și-a mai putut permite nici cea mai mică eroare. Pe parcursul unui campionat lung care a inclus participarea la opt etape (Râșnov, Cheile Grădiștei, Băile Harghita, Reșița, Straja, Baia Mare, Câmpulung Muscel, Brașov), Alexandru Pițigoi a revenit în luptă și a urcat de cinci ori pe podiumul clasamentului general și a câștigat tot de atâtea ori Categoria 1 FIA.

Având o lungă perioadă în care a pilotat în raliuri, Alexandru Pițigoi a concurat între 2017 și 2020 cu un model Porsche 911 GT3 generația 997 cu care a reușit rezultate foarte bune, fiind și primul din țară care a câștigat o probă specială cu o mașină cu tracțiune spate în raliurile din epoca modernă. Fiind acaparat total de filosofia și istoria Porsche, dar mai ales de senzațiile unice pe care le oferă un 911, a trecut la viteză în coastă, mai întâi cu generația 997, pe care ulterior a schimbat-o cu generația 991.

Mașina campioană este construită de fabrica Porsche pentru competițiile de circuit, are un motor aspirat de 4.0l, dezvoltă 500CP cu ajutorul unei cutii secvențiale cu șase rapoarte cu acționare prin padele și va fi expusă în showroomul Porsche București din Bulevardul Pipera 1/x, între 26 octombrie și 3 noiembrie.

Implicarea Porsche în motorsportul românesc include și parteneriatul de durată pe care îl are cu echipajul Napoca Rally Academy, format din Simone Tempestini și Sergiu Itu, care a obținut recent victoria de la Raliul Clujului. După acest succes, al cincilea la Raliul Clujului, Simone Tempestini a devenit lider în clasamentul general al piloților. Echipajul concurează pe un remarcabil Porsche 997 R-GT construit de Tuthill Porsche și omologat FIA.

Susținător de tradiție al motorsportului și cel mai titrat producător al Circuitului de 24 de ore de la Le Mans, Porsche are succes an de an, în multe ramuri ale motorsportului, în special în curse de anduranță, încă de la mijlocul anilor 1950. De asemenea, Porsche este în prezent cea mai de succes marcă în motorsportul echipelor de clienți.

Related posts