Gigafabrica Tesla din China a produs două milioane de mașini

Da mai departe!

Uzina de automobile Tesla din Shanghai a reușit să asambleze automobilul cu numărul 2 milioane, timpul parcurs de la pragul anterior, de un milion de mașini fiind scurtat. Fabrica produce ambele modele populare ale Tesla, Model 3 și Model Y.

Gigafactory nr. 3, așa cum este cunoscută uzina Tesla din Shanghai, a produs două milioane de mașini de la inaugurarea acesteia, în 2019. Dacă primul milion de vehicule a fost produs în 33 de luni, al doilea s-a produs într-o perioadă mai scurtă de jumătate, adică 13 luni.

Fabrica Tesla din China a fost prima din afara SUA, fiind inaugurată în ianuarie 2019, cu susținere din partea guvernului chinez. Producția primului model al mărcii, Model 3, a început în același an, în decembrie, cu o zi înainte de sfârșitul anului. Doi ani și jumătate mai târziu, în august 2022, erau produse deja primele un milion de mașini Tesla.

Gigafabrica Tesla a devenit principala sursă de automobile pentru mai multe piețe ale lumii, inclusiv pentru Europa, anul acesta, în primele șase luni, fiind exportate aproape 890.000 de vehicule, atât în zona Asiei, cât și în Europa și SUA, pentru a suplimenta producția din fabricile de pe aceste piețe.

Uzina Tesla din Shanghai folosește 95% din componente de la furnizori locali și produce un automobil la fiecare 40 de secunde. Are o suprafață totală de 860.000 metri pătrați și are patru zone distincte, pe lângă liniile de producție fiind contruite o zonă de testare, una de producție de componente și una de clădiri administrative.

Începând din luna iulie, uzina a intrat într-un proces de reutilare, pentru a pregăti intrarea în producției a noului Model 3, versiunea restilizată, care este așteptat să crească vânzările mărcii pe piața locală.

Related posts