Automobilele electrificate KIA au înregistrat în septembrie un record de 40,9% din vânzările totale ale Kia în Europa

Da mai departe!

În septembrie 2023 Kia a vândut 56.919 unități în Europa, în creștere cu 7% față de aceeași lună a anului precedent, conform cifrelor publicate de ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association). Acest lucru s-a întâmplat în contextul unei tendințe mai ample a pieței auto europeane, care a înregistrat o creștere generală cu 9,2% în luna septembrie. Cota de piață Kia a rămas puternică la 4,9%.

Până în present, în 2023, Kia a vândut un total cumulat de 447.879 unități, o creștere cu 5% față de vânzările înregistrate la aceeași dată în 2022, ceea ce a plasat Kia pe drumul către anul cu cele mai bune vânzări de până acum.

„Performanța bună a vânzărilor din ultima lună nu este doar o reflectare a redresării pieței auto europene, ci demonstrează de asemenea calitatea și versatilitatea produselor Kia și popularitatea acestora în Europa”, a declarat Won-Jeong Jeong, Președintele Kia Europe. „De la popularitatea de lungă durată a modelului Sportage la ofertele de electromobilitate ale gamei Niro, la aura modelului nostru 100% electric EV6 și viitorul EV9, Kia oferă ceva pentru fiecare stil de viață.”

Noul Sportage a rămas puternic drept cel mai bine vândut model, cu 17.103 unități vândute în septembrie 2023. Familia Ceed a înregistrat vânzări de 12.949 unități, iar Niro s-a clasat pe locul al treilea cu 8.277 unități vândute.

Automobilele electrificate, care includ modelele hybrid și plug-in hybrid, precum și automobilele electrice, au reprezentat 23.301 de unități, reprezentând 40,9 la sută din vânzările totale (+9,8 puncte procentuale față de septembrie 2022), un număr record care este de așteptat să crească și mai mult pe măsură ce producția modelului Kia EV9 crește.

Related posts