Zeci de mii de Skoda Fabia, rechemate în service

Da mai departe!

Cel mai mic automobil din gama Skoda va face obiectul unei rechemări de siguranță, ca urmare a identificării unor probleme serioase la airbagurile frontale. Sistemul european de alerte privind produsele de consum de pe piața din UE precizează că există un risc crescut de accidentare.

Modelul Skoda Fabia, produs între 21 iunie 2021 și 10 iunie 2022, în uzina din Cehia, va trebui să meargă în service, pentru a fi remediată o problemă a airbagurilor frontale. Până în acest moment au fost identificate circa 50.000 de exemplare ale acestui model, afectate de campania de rechemare.

Potrivit Rapex, platforma dedicată alertelor de produse neconforme, din UE, „produsul nu corespunde regulamentelor de aprobare și de supraveghere a pieței în materie de vehicule cu motor”, se arată pe site-ul Comisiei Europene. Defecțiunea care este vizată de campanie este chiar la airbaguri, care ar putea să nu funcționeze corect în cazul unui eveniment și să conducă la rănirea ocupanților mașinii.

Modelul Fabia a mai făcut în 2022 obiectul unei rechemări din cauza scaunelor prost sudate. Generația anterioară a fost serios implicată și în scandalul Takata, peste 500.000 de mașini Fabia făcând obiectul unei ample rechemări pentru înlocuirea airbagurilor.

Marca Skoda a mai înregistrat, la începutul anului trecut, o altă campanie, pentru modelele Octavia, Karoq și Kodiaq, care viza o posibilă defecțiune a motorului 2.0 TSI, care risca să genereze un incendiu la bordul mașinii.

Proprietarii mașinilor care ar putea face parte din lotul vizat de această campanie de rechemare pot verifica starea automobilului direct pe site-ul producătorului dedicat rechemărilor: https://www.skoda-auto.com/services/recall-campaigns

Related posts