VW nu va mai prelua începând de miercuri comenzi pentru mai multe modele plug-in hybrid din cauza sancțiunilor la care sunt supuse produsele din Rusia

Da mai departe!

Volkswagen nu va mai prelua comenzi pentru numeroase modele hibrid plug-in începând de miercuri, a anunţat producătorul auto german, motivând cu deficitul de semiconductori şi perturbările din lanţul de aprovizionare în urma invadării Ucrainei de către Rusia, transmite Reuters.

Comenzile pentru versiunile hibrid plug-in ale modelelor Golf, Tiguan, Passat, Arteon şi Touareg sunt oprite până la noi dispoziţii, iar livrarea comenzilor deja plasate ar putea să nu aibă loc anul acesta, a spus marţi grupul german.

Informaţia vine după ce Volkswagen a decis să oprească producţia în Rusia şi să o suspende temporar la unele fabrici din Germania, în ultimele două săptămâni.

Pieţele auto din Ucraina şi Rusia nu sunt importante pentru vânzări, dar perturbările din lanţul de aprovizionare, în special livrarea de componente cum ar fi cablajele produse în Ucraina, precum şi creşterea preţurilor materiilor prime, afectează producţia auto în Europa.

Related posts