VW Golf împlinește 45 de ani de istorie

Da mai departe!

Golf, mașina europeană care s-a bucurat de cel mai mare succes de-a lungul timpului aniversează 45 de ani. Pe data de 29 martie 1974 fabrica Volkswagen din Wolfsburg lansa oficial producția acestui model care urma să devină un succes de piață. Nimeni din echipa Volkswagen nu bănuia atunci că succesorul legendarului Beetle va avea vânzări de 35 de milioane de unități în întreaga lume – modelul este în continuare un succes. Un calcul simplu relevă faptul că la fiecare 41 de secunde, undeva în lume este comandat un Golf – de 45 de ani, fără întreruperi de la începutul producției. Media anuală de vânzări a modelului este de 780.000 de unități.

„Golf este inima Volkswagen. Modelul a transmis constant ideea de progres și tehnologie avansată, mai mult decât orice altă mașină. Golf este primul model care a făcut accesibile tehnologiile de siguranță pentru milioane de clienți. A reușit astfel să-și pună amprenta pe o întreagă generație de automobile”, declară Ralf Brandstätter, Chief Operating Officer Volkswagen. „Golf contribuie de șapte generații la transformarea mărcii și a grupului într-unul dintre cei mai importanți producători auto din lume”, subliniază Brandstätter.

„În 1974, angajații simțeau o provocare în trecerea de la Beetle la Golf. De atunci, însă, am continuat să dezvoltăm constant fabrica, iar azi, alături de Golf producem la Wolfsburg e-Golf1, Golf GTE2) și Golf Sportsvan, plus alte trei modele”, declară Dr. Stefan Loth, directorul fabricii Volkswagen din Wolfsburg.

Model compact greu de clasificat, Golf rămâne un produs Volkswagen de bază. Cu sisteme de transmisie, asistență, infotainment sau operare de ultimă generație, modelul dă un imbold serios dezvoltării soluțiilor de mobilitate.

Chronology: First generation
Date pentru debutul Golf I:
29 martie 1974: Primul Golf iese de pe linia de producție – demarează astfel producția de serie
8 iulie 1974: Golf este disponibil în showroom-urile distribuitorilor Volkswagen
5 august 1974: Începe livrarea noului Golf către clienți
Fișă tehnică Golf I din 1974
Design: Vehicul cu 2 sau 4 portiere, plus portbagaj
Interior: 5 locuri, compartiment pentru bagaje cu volum de 300 de litri, banchetă din spate rabatabilă
Motorizare: Motor pe benzină, patru cilindri, 1,1 litri, 37 kW / 50 CP
Motor pe benzină, patru cilindri, 1,5 litri, 51 kW / 70 CP
Transmisie: Transmisie față, cutie de viteze manuală în patru trepte, cu trei viteze automate disponibile opțional
Viteză maximă: 140 km/h (50 CP, cutie de viteze manuală)
160 km/h (70 CP, cutie de viteze manuală)
Modele: Golf și Golf L (ambele 50 CP)
Golf S și Golf LS (ambele 70 CP)

Related posts