VW a început implementarea noii platforme electrice de la compania chineză Xpeng

Da mai departe!

Volkswagen Group și Xpeng, constructor chinez de automobile, au anunțat că acordul pe care l-au semnat pentru dezvoltarea de noi platforme produce deja efecte, astfel că o nouă platformă urmează să fie realizată împreună.

Chinezii de la Xpeng, una dintre cele mai tinere companii din industria auto chineză, au început deja să lucreze cu Volkswagen Group la cea mai nouă platformă dedicată mașinilor electrice, o platformă E/E (electric/electronic), care să poată fi folosită pe noi modele pe care cele două companii le vor lansa pe piața din China.

Volkswagen denumește noua platformă China Electrical Architecture (CEA), aceasta având la bază propria platformă E/E a companiei chineze, transpusă pe vechea platformă locală a germanilor.

Descrierea pe care o face Xpeng acestei platforme este una destul de sofisticată, deoarece face apel la noțiuni de software și arhitectură software. Platforma permite software-ului, inclusiv ADAS și Connectivity OS, să se decupleze de la hardware-ul de bază și de la platformele vehiculului. Principalele trăsături sunt legate de costurile reduse, de performanța ridicată și de transmisia de date de mare viteză între computerul central și controlerele de asistență.

„Pasiunea comună pentru tehnologie și inovație a adus XPENG și Volkswagen împreună. Ambele părți continuă să contribuie reciproc la parteneriatul nostru strategic. Colaborarea tehnică bazată pe arhitectura noastră E/E, lider în industrie, duce parteneriatul nostru la următorul nivel și la o scară mult mai mare. Colaborarea va permite produselor noastre Smart EV să fie atât competitive din punct de vedere tehnologic, cât și competitive din punct de vedere al costurilor”, a declarat  Xiaopeng El, președinte și CEO al XPENG.

Tehnologia folosită de Xpeng va permite producția de automobile cu conducere autonomă de niveluri ridicate, 3 și chiar 4, cu costuri scăzute și cu un nivel de siguranță foarte mare.

Potrivit anunțului, primele vehicule care vor folosi noua platformă vor fi lansate în 2026.

Related posts