Volkswagen vrea să producă 3 milioane de vehicule electrice mici la cele două fabrici ale sale din Spania, între 2025 şi 2030

Da mai departe!

Producătorul german de automobile Volkswagen intenţionează să producă 3 milioane de vehicule electrice mici la cele două fabrici ale sale din Spania, între 2025 şi 2030, a declarat miercuri Wayne Griffiths, preşedintele diviziei spaniole SEAT a VW, transmite Reuters.

Producătorul german de automobile promovează electrificarea producţiei sale şi intenţionează să construiască o fabrică de baterii în Spania.

Griffiths a declarat că SEAT îşi propune, pe termen mediu, să asambleze 500.000 de maşini electrice pe an, la uzina SEAT din Martorell, din apropierea Barcelonei.

Nu tăierea locurilor de muncă la fabrică este prioritatea SEAT, a adăugat el.

Griffiths a spus într-o conferinţă de presă că producătorul auto lucrează din greu pentru a aduce o a doua platformă pentru producţia de vehicule electrice la Martorell, care ar creşte competitivitatea.

Volkswagen a declarat deja că va începe să producă două vehicule electrice la uzina Martorell în 2025 şi la linia de asamblare Navarra a VW în aceeaşi perioadă – o maşină mică pentru marca de lux Cupra, asociată cu SEAT, şi o altă maşină pentru marca VW.

Griffiths a declarat pentru Reuters, luna trecută, că Volkswagen va depune o nouă cerere Spaniei pentru fonduri ale Uniunii Europene, în timp ce evaluează dacă va produce acolo vehicule electrice suplimentare, în afara celor planificate pentru 2025.

Related posts