Volkswagen, Stellantis, Mercedes-Benz şi Hyundai vor plăti subvenţia de stat clienţilor din Germania care cumpără vehicule electrice

Da mai departe!

După oprirea bruscă a programului Guvernului Germaniei de subvenţii pentru achiziţionarea de vehicule electrice (EV), Volkswagen a anunţat marţi că va plăti bonusul clienţilor care cumpără modelele complet electrice din gama ID, transmit Reuters şi DPA. Nu este prima companie care a anunțat această decizie.

Oferta se aplică clienţilor privaţi din Germania care au comandat un vehicul electric eligibil din gama ID, înainte de 15 decembrie, a informat cel mai mare producător auto european.

Vehiculele livrate şi înmatriculate în 2023 vor beneficia de subvenţia completă de până la 6.750 euro. Maşinile înmatriculate în perioada ianuarie-martie 2024 vor beneficia de o subvenţie de 4.500 euro.

Ministerul german al Economiei anunţase că programul Germaniei se va încheia prematuri luni, după ce s-au rambursat aproximativ zece miliarde de euro din 2016.

Luni, câteva companii auto au informat că vor lua decizii similare cu a Volkswagen, inclusiv Stellantis, Mercedes-Benz şi Hyundai.

Grupul Stellantis, care include, printre altele și marca germană Opel, a anunțat și el că va oferi o bonificație de 6.750 de euro celor care comandă o mașină electrică până la 31 decembrie 2023, iar celor care fac asta ulterior, până pe 29 februarie, le va asigura un discount de 4.500 de euro.

Industria auto din Germania şi-a extins gama de vehicule electric după ce China şi SUA au depăşit producătorii auto germani pe acest segment care înregistrează o creştere rapidă.

Potrivit Autorităţii rutiere germane (KBA), la finele lunii aprilie, pe drumurile din Germania circulau aproximativ 1,2 milioane de vehicule complet electrice, cu mult sub obiectivul de 15 milioane de vehicule fixat pentru 2030.

Preţurile ridicate, autonomia limitată şi lipsa de staţii de încărcare, în special în zonele rurale, sunt considerate principalele motive pentru care vânzările de vehicule electrice înregistrează întârzieri.

Related posts