Volkswagen: Oferta insuficientă de cipuri va continua până în 2024

Da mai departe!

Este puţin probabil ca oferta de semiconductori să fie suficientă pentru a satisface din nou cererea în totalitate până în 2024, a declarat, sâmbătă, directorul financiar al Volkswagen, Arno Antlitz, într-un interviu acordat cotidianului german Boersen-Zeitung, transmite Reuters.

El a spus că, deşi blocajele vor începe probabil să se atenueze spre sfârşitul acestui an, producţia urmând să revenă la nivelurile din 2019 anul viitor, acest lucru nu va fi suficient pentru a satisface cererea crescută pentru cipuri.

”Oferta structurală, care este sub cerere, se va rezolva probabil abia în 2024”, a spus Antlitz.

Lipsa cablajelor din Ucraina a cauzat, de asemenea, anularea unor schimburi de lucru, a spus Antlitz, chiar dacă compania stabileşte noi relaţii cu furnizorii pentru a-şi procura componentele respective din alte ţări.

Întrebat despre modul în care fondurile obţinute dintr-o posibilă ofertă publică iniţială (IPO) a Porsche AG, planificată pentru sfârşitul anului, ar putea fi utilizate pentru a susţine finanţele Volkswagen, Antlitz a spus că banii ar putea ajuta la finanţarea unităţii de software a producătorului auto şi a planurilor sale de producţie a bateriilor.

„Numai cei care îşi pot construi lanţul de aprovizionare cu baterii au avantajul de a creşte în electromobilitate. Securizarea lanţului de aprovizionare vine cu asta. O IPO a Porsche ne-ar putea oferi mult mai multă flexibilitate în a  finanţa asta”, a spus Antlitz.

Related posts