Volkswagen obține 125 milioane de euro în urma vânzării activelor din Rusia

Da mai departe!

O comisie a Guvernului de la Moscova a aprobat tranzacția prin care activele Volkswagen din Rusia sunt vândute unui dealer auto local, valoarea tranzacției fiind de 125 milioane de euro, a anunțat agenția rusă de presă Interfax, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, transmite Reuters.

Aprobarea comisiei este necesară pentru vânzarea activelor de către companii din țări pe care Rusia le consideră „neprietenoase” (cele care au impus sancțiuni Moscovei).

Oficialii Volkswagen Group Rus, subsidiara grupului german, nu au dorit să facă comentarii privind valoarea tranzacției, transmit agențiile de presă. Luni, ministrul Industriei și Comerțului, Denis Manturov, anunța că o comisie a Guvernului de la Moscova a aprobat vânzarea principalei fabrici Volkswagen din Rusia unui dealer auto local.

Uzina VW din regiunea Kaluga, la sud de Moscova, cu o capacitate de 225.000 de vehicule pe an, va fi vândută firmei Avilon, anterior dealer-ul oficial al mașinilor Volkswagen din Rusia. La scurt timp după invadarea Ucrainei, în februarie 2022, Volkswagen a suspendat producția de mașini în Rusia. Dacă Volkswagen reușește să obțină bani în urma ieșirii de pe piața rusă, ar fi o inversare a tendinței din industria auto, majoritatea producătorilor auto occidentali vânzându-și activele din Rusia pentru sume modeste, dar cu clauze de răscumpărare.

De exemplu, grupul auto francez Renault și-a vândut pachetul majoritar de acțiuni pe care îl deținea la Avtovaz pentru o rublă, dar a inclus în contract o clauză de răscumpărare valabilă timp de șase ani. De asemenea, producătorul auto nipon Nissan și-a vândut afacerile din Rusia către o entitate de stat pentru suma de un euro.

Related posts