Volkswagen a ratat ţinta anuală privind fluxul de numerar

Da mai departe!

Volkswagen AG, cel mai mare producător auto european, nu şi-a îndeplinit ţinta din 2022 privind fluxul de numerar, din cauza numărului mare de automobile nevândute, ca urmare a perturbărilor din lanţurile de aprovizionare şi a problemelor logistice, transmit DPA şi Bloomberg.

Datele preliminare publicate de grupul german indică un flux de numerar de aproximativ cinci miliarde de euro (5,36 miliarde de dolari) anul trecut, sub obiectivul său de aproximativ 8,6 miliarde de euro.

Şi alţi producători auto importanţi, inclusiv Stellantis şi Ford, au raportat un număr mare de automobile nevândute.

VW se aşteaptă ca problemele logistice să se atenueze în 2023.

Pe fondul perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, VW încă are registrul de comenzi plin în Europa, ceea ce sprijină vânzările în primul semestru din 2023, anunţa recent directorul financiar Arno Antlitz.

Grupul german a informat că profiturile şi veniturile din 2022 sunt în linie cu cele mai recente estimări.

În 2022, vânzările s-au situat la 279 miliarde de euro (faţă de 250,2 miliarde de euro în 2021), în timp ce profitul operaţional înainte de elementele excepţionale a totalizat 22,5 miliarde de euro.

Volkswagen a avertizat că perspectivele pentru 2023 sunt afectate de ritmul slab de creştere economică şi de perturbările din lanţurile de aprovizionare.

Producătorul auto a alocat pentru investiţii aproximativ 52 miliarde de euro până în 2026. 

Related posts