Visa acuză lipsa unei standardizări a sistemelor de plată la punctele de încărcare a vehiculelor electrice

Da mai departe!

Visa, companie din industria serviciilor financiare și a plăților, lansează un apel pentru standardizarea și interoperabilitatea sistemelor de plată dedicate punctelor de încărcare a vehiculelor electrice din Europa.

Visa consideră că industria europeană de încărcare a vehiculelor electrice ar trebui să își stabilească drept obiectiv să ofere consumatorilor libertatea de a plăti prin metoda preferată – în primul rând, prin adoptarea plăților în sistem deschis și interoperabil.

În prezent, nu există un standard larg răspândit în industrie pentru acceptarea plăților la punctele de încărcare a vehiculelor electrice. Consumatorii din Europa, adesea, nu au posibilitatea de a alege metoda de plată și sunt forțați să utilizeze o singură opțiune (de exemplu, înrolarea într-o aplicație sau program de furnizor) sau ajung chiar în situația să nu-și poată încărca vehiculul deoarece nu dețin abonamentul necesar. Doar un număr mic de țări europene, un exemplu fiind Germania, au legiferat în favoarea unei abordări standardizate.

Pentru a ajuta la îmbunătățirea experienței consumatorilor, Visa lansează o consultare cu producătorii de puncte de încărcare a vehiculelor electrice și alți lideri din industrie, cu scopul de a identifica barierele și soluțiile pentru acceptarea pe scară largă a plăților interoperabile contactless și digitale.

Visa a anunțat, de asemenea, că va deveni prima companie din industria serviciilor financiare și a plăților care se va alătura Charging Interface Initiative (CharIN) ca membru cu drepturi depline. CharIN promovează standarde globale la încărcarea vehiculelor și reunește participanți de pe întregul lanț valoric al mobilității electrice, cu scopul de a dezvolta o infrastructură globală, un protocol sigur de încărcare și de plată și noi tehnologii care să faciliteze tranziția către vehiculele electrice și să încurajeze adoptarea, mai rapid, pe scară largă. În calitate de membru CharIN, Visa își propune să-și folosească expertiza în domeniul plăților pentru a sprijini aceste obiective.

Related posts