Vânzările Kia Europe au crescut cu 16.8% în prima jumătate a anului 2022 pe o piață în declin

Da mai departe!

Cifrele oficiale oferite de ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association) dezvăluie că brandul Kia continuă să sfideze tendința de scădere a vânzărilor pieței de automobile noi, înregistrând o creștere de 16.8% pe o piață auto europeană care a scăzut cu 13.7% în prima jumătate a anului 2022, față de aceeași perioadă a anului trecut*.

În țările UE, EFTA și Marea Britanie, Kia a înregistrat vânzări de 293.364 unități, menținându-se ferm în top 10 al producătorilor auto cu cele mai bune performanțe. Aceasta reprezintă o cotă de piață impresionantă de 5.2% pentru prima jumătate anului curent și este determinată de lansarea rapidă de către Kia a modelelor electrificate premiate.

Jason Jeong, președintele Kia Europe, a declarat: „Piața europeană de automobile rămâne complexă, ridicând producătorilor provocări fără precedent. Gama Kia se transformă pe măsură ce implementăm strategia noastră de a deveni un furnizor de mobilitate inteligentă, iar cifrele de vânzări de astăzi sunt dovada unui răspuns pozitiv continuu din partea consumatorilor. Am lansat recent o versiune complet nouă a modelului nostru electrificat cel mai bine vândut, Niro, și avem toată încrederea că acest model, alături de viitoarea noastră linie de automobile electrice, ne va ajuta să ne menținem prezența tot mai mare pe piața auto din Europa.”

Cele mai vândute modele Kia în prima jumătate a anului au fost noul Sportage, gama Niro și familia Ceed. Peste o treime din vânzările Kia au provenit de la modele cu sisteme de propulsie electrificate, cel mai vândut râmânând modelul 100% electric Niro.

Related posts