Vânzările globale de vehicule electrice au crescut cu 12% în martie, dar în Europa au scăzut cu 9%

Da mai departe!

Vânzările globale de automobile electrice pe baterie şi hibride plug-in (PHEV) au crescut cu 12% în martie, comparativ cu perioada similară din 2023, în condiţiile în care vânzările solide din America de Nord şi China au compensat declinul de 9% din Europa, susţine firma de cercetare de piaţă Rho Motion, transmite Reuters.

„Per total, creşterea a încetinit, dar încă există elemente pozitive”, a afirmat, pentru Reuters, directorul de analiză de la Rho Motion, Charles Lester.

În ultimele luni, cererea pentru vehicule electrice (EV) a încetinit, după ce ani de zile s-au înregistrat creşteri semnificative, consumatorii aşteptând să apară pe piaţă modele mai accesibile.

Potrivit analiştilor de la Rho Motion, vânzările globale de automobile electrice pe baterie şi hibride plug-in au urcat la 1,23 milioane de unităţi în martie, pe fondul unui avans de 27% în China şi de 15% în SUA şi Canada.

Rho Motion se aşteaptă în acest an la o creştere a vânzărilor globale de vehicule electrice între 25% şi 30%, iar Lester apreciază că avansul se va apropia mai degrabă de limita inferioară a prognozei.

Related posts