Vânzările de automobile marca Dacia au crescut cu 10,2% în primul trimestru

Da mai departe!

Grupul auto francez Renault SA a raportat joi o scădere de 1,1% a veniturilor, până la 10 miliarde de euro, în primul trimestru, chiar dacă numărul total de vehicule vândute la nivel global a crescut cu 1,1% până la 665.038 de unităţi în primele trei luni ale acestui an, a informat grupul din care face parte Dacia într-un comunicat de presă.

În ceea ce priveşte performanţele mărcii Renault, aceasta a vândut 433.662 de vehicule în primul trimestru din 2021, în creştere cu 1,3% comparativ cu primul trimestru din 2020. În Europa, vânzările de versiuni electrice ale automobilelor marca Renault au reprezentat 23% dintre înmatriculări. În regiunile din afara Europei, Renault s-a concentrat pe cele mai profitabile segmente, de exemplu în Rusia unde noul Duster a început să fie comercializat în luna martie şi a avut un debut în forţă.

„Marca Dacia a vândut 121.231 de vehicule (creştere de 10,2%) graţie succesului noului Sandero şi a performanţelor bune de vânzări pentru Duster. Noul automobil electric Dacia Spring promite să fie un succes, având în vedere numărul pre-comenzilor”, a informat grupul auto francez într-un comunicat de presă.

Marca Lada a vândut 90.472 de vehicule cu o bună performanţă pe piaţa din Rusia (creştere de 5,4%), graţie modelelor Granta, Vesta şi lansării cu succes a NIVA Travel.

La nivelul grupului Renault, în primul trimestru din 2021 veniturile s-au cifrat la 10,015 miliarde de euro, în scădere cu 1,1% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Grupul francez precizează că la un curs de schimb constant, veniturile ar fi înregistrat o creştere de 4,4% în ritm anual.

Anul trecut, Grupul Renault, proprietarul Dacia, a raportat pierderi record de opt milliarde de euro în condiţiile în care veniturile grupului au scăzut cu 21,7%, până la 43,474 miliarde de dolari, iar numărul de autovehicule vândute a scăzut cu 21,3% până la 2,95 milioane unităţi.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999 şi relansată în 2004 cu modelul Logan. Ulterior, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. 

Related posts