Unii lucrători din domeniul tehnologiei disponibilizaţi recent şi-ar putea găsi noi locuri de muncă la Jaguar Land Rover

Da mai departe!

Unii lucrători din domeniul tehnologiei disponibilizaţi recent şi-ar putea găsi noi locuri de muncă la Jaguar Land Rover (JLR), deoarece producătorul britanic cu o istorie de 100 de ani caută să angajeze sute de ingineri pentru a ajuta la dezvoltarea maşinilor electrice, transmite Reuters.

JLR, care este deţinută de compania indiană Tata Motors, a lansat vineri un portal de locuri de muncă pentru lucrătorii din tehnologie disponibilizaţi, care să ocupe 800 de roluri, cuprinzând conducerea autonomă, electrificarea, învăţarea automată şi ştiinţa datelor.

Producătorul de maşini de lux, care vrea să devină o afacere cu maşini ”în primul rând electrică”, din 2025, a spus că crede că lucrătorii care părăsesc marile grupuri tehnologice precum Amazon au cel mai probabil abilităţile necesare pentru a ocupa noi roluri în Marea Britanie, Irlanda, Statele Unite, India, China şi Ungaria.

Majoritatea locurilor de muncă de la Jaguar Land Rover vor fi în Marea Britanie şi vor fi împărţite între birourile JLR din Manchester şi Gaydon din centrul Angliei, a declarat responsabilul şef pentru informaţii Anthony Battle.

„Avem locuri libere acolo de destul de mult timp. Unele dintre capabilităţi sunt destul de greu de ocupat, deoarece este o piaţă foarte competitivă, în special ingineri software şi arhitecţi. Este întâmplător pentru noi, şi cu siguranţă pentru alţii, că există acum această disponibilitate uriaşă de talent într-un moment în care deja plănuisem să mergem mai departe.”, a spus Battle într-un interviu video online.

Procesul de angajare vine după mii de disponibilizări care au avut loc în ultimele săptămâni la firme de tehnologie din SUA, inclusiv Twitter, Meta şi Amazon, dintre care unele au birouri în Londra şi Dublin.

Noile locuri de muncă, în special în inteligenţa artificială şi învăţarea automată, vor sprijini eforturile companiei de colectare a datelor prin care aceasta obţine informaţii despre performanţa maşinii şi comportamentul clienţilor, a spus Battle.

JLR a anunţat anul trecut o strategie de electrificare conform căreia toate maşinile Jaguar vor fi complet electrice până în 2024 şi o opţiune electrică va fi oferită în întregul său portofoliu, inclusiv Land Rover.

Related posts