Un tânăr de 23 de ani a câștigat competiția Goodyear ThinkGoodMobility Challenge

Da mai departe!

Artur Ząbczyk, în vârstă de 23 de ani, câștigă competiția cu un proiect care unește inovația în materie de recuperare de energie și o rețea de mobilitate inteligentă.

Goodyear și ThinkYoung anunță că Artur Ząbczyk, student la Universitatea Silesiană de Tehnologie din Polonia, este câștigătorul primei ediție a competiției ThinkGoodMobility Challenge. Sistemul de Management și Refacere (MaRS) al lui Ząbczyk este o combinație inovatoare care combină reciclarea energiei de la mașini cu o rețea de informații din trafic în timp real pentru a minimiza timpul unei călătorii și costurile acesteia pentru toată lumea.
Să ne imaginăm un sistem inteligent care poate recicla toate formele de energie (căldură, kinetică și energia impactului) produsă de vehicul pentru a-și stabili ”croaziera” (e.g. modul în care merge) în trafic. MaRS completează sistemul de recuperare a energiei cu o rețea de informații inteligentă care cuprinde toate mașinile de pe șosea, contribuind în timp real la redarea informațiilor despre viteză, accidente și semne rutiere. Sistemul optimizează traficul și recuperează energia mașinilor.
Ząbczyk, 23 de ani, a spus: “Sunt încântat că am câștigat prima ediție a competiției ThinkGoodMobility Challenge. Aceasta dă generației mele șansa de a împărtăși idei inteligente și sutenabile despre cum să abordăm nevoile mobilității viitoare astfel încât să avem un impact pozitiv asupra mediului și societății.”
“Tinerii vor fi cei care vor conduce drumul căre noi provocări societale, nevoile lor viitoare fiind inima gândirii noastre inovative”, a spus Carlos Cipollitti, director general la Centru pentru Inovare al Goodyear din Luxemburg și membru al juriului. “Propunerea lui Artur s-a remarcat prin faptul că este sofisticată și are potențial în a fi implementată. Utilizând tehnologia existentă, el a creat un sistem unificat pentru a îmbunătăți semnificativ eficiența atât pentru conducătorul auto cât și pentru mediul înconjurător. MaRS ar putea transforma călătoriile din interiorul orașului în numai câțiva ani, reducând radical emisiile de carbon și costurile și îmbunătățind calitatea vieții noastre”, a mai adăugat acesta.
“Mi-a făcut plăcere să particip la această competiție. Ceea ce am învățat cel mai mult ca inginer este că tehnologia și un plan de afaceri solid trebuie să meargă mână în mână. Dacă vrei să convingi potențialii parteneri și utilizatori, trebuie să îi duci într-o călătorie. ” a conchis Ząbczyk.

Proiectul lui Ząbczyk a fost ales câștigător din 73 de proiecte depuse din toată Europa, iar juriul care l-a desemnat câștigător a fost compus din profesori de la universități europene de top, inovatori în materie de mobilitate și experți din industrie. “Este minunat să vezi un nivel atât de ridicat de entuziasm și inovare. Juriul a avut o slujbă destul de provocatoare din moment ce ideile din TOP 3 au avut toate meritele lor. De fapt, combinarea acestor trei concepte, dacă treaba ar fi făcută cu succes, ar putea ajuta la revoluționarea mobilității în următoarele decade,” a explicat Jeremy White, Product Editor la WIRED și membru al juriului.
Locul doi i-a revenit lui Jacopo Runchi din Italia cu un vehicul modular cool cu 2-4 roți, iar pe trei a terminat Siddartha Khastgir din Marea Britanie, care a dezvoltat o zonă inteligentă cu arie mare și un sistem de credit, ce recompensează călătorii atunci când fac alegeri inteligente în ceea ce privește mobilitatea. Această competiție este legată de cercetarea și inovarea Goodyear în domeniul transportului viitorului și este parte a platformei sale mai ample ThinkGoodMobility.

Related posts