Toyota va produce CH-R-ul pentru piața din Europa în Turcia

Da mai departe!

Japonezii de la Toyota au decis ca producția modelului C-HR, ce urmează a primi o nouă generație, să fie transferată din Japonia mai aproape de principala piață, Europa, în Turcia.

Toyota C-HR va fi fabricat în orașul turc Sakarya, în uzina pe care Toyota o deține în această țară și care va fi electrificată. Aici va fi asamblată versiunea plug-in hybrid a lui C-HR, alături de cea hibrid, și tot aici va fi pusă în funcțiune și o fabrică de baterii. Toyota spune că SUV-ul de clasă B va fi primul PHEV produs de Toyota în Europa, chiar dacă orașul Sakarya se află, geografic, pe teritoriul Asiei.

Unitatea de producție Toyota Motor Manufacturing Turkey este subordonată diviziei Toyota Motor Europe, astfel că apartenența de Europa este justificată în acest mod.

Toyota C-HR a fost lansat în 2016 și își încheie în acest an durata tipică de viață pentru un autoturism. Până acum constructorul a analizat cele mai bune variante de producție, iar acum, odată cu schimbarea CEO-ului companiei, a fost luată și decizia finală.

Related posts