Toyota ocupă primul loc în clasamentul celor mai fiabile mărci de mașini în SUA, iar Chrysler se află pe ultimul loc

Da mai departe!

Cele mai recente rezultate ale studiului de fiabilitate realizat de J.D. Power sunt descurajatoare pentru cei care sunt în căutarea unei mașini noi. Fiabilitatea pe termen lung a două treimi dintre toate mărcile a scăzut, iar la nivelul întregii industrii, șoferii întâmpină 190 de probleme la 100 de vehicule. Totuși, autovehiculele Toyota și Lexus rămân în continuare în frunte.

Asta înseamnă 4 probleme în plus la 100 de vehicule față de studiul realizat acum 12 luni. Mai rău încă, rata la care apar problemele a crescut. Acum un an, 12% dintre persoane au întâmpinat o problemă în primele 90 de zile până la trei ani de la achiziționarea vehiculului. Acum, rata a crescut la 17%.

Trebuie menționat că Studiul de Fiabilitate al Vehiculelor din SUA pentru anul 2024 realizat de JD Power a colectat feedback de la 30.595 de proprietari originali de vehicule din anul modelului 2021, după trei ani de proprietate. Acest studiu a avut loc în perioada august-noiembrie 2023.

În mod norocos, conform directorului senior de benchmarking auto de la J.D. Power, Frank Hanley, ar putea exista factori atenuanți. Această scădere în fiabilitate poate fi probabil atribuită pandemiei, presiunilor pe care le-a exercitat asupra producției și impactului său asupra pieței auto. Acest lucru sugerează că situația ar putea deveni mai bună odată cu normalizarea liniilor de aprovizionare, dar totuși lasă producătorii auto cu unele considerații importante.

„Vârsta medie a vehiculelor de pe drumurile americane astăzi este de aproximativ 12 ani, ceea ce subliniază importanța construirii unui vehicul proiectat pentru a rezista testului timpului”, a declarat Hanley. „Producătorii auto trebuie să se asigure că tehnologia vehiculelor noi introduse astăzi va satisface încă nevoile clienților peste ani.”

Domeniul care s-a dovedit a fi cel mai problematic pentru producătorii auto este tehnologia din interiorul vehiculului. Proprietarii întâmpină 49.1 probleme la 100 de vehicule ca rezultat al sistemelor lor de infotainment. Acesta este aproximativ de două ori mai multe probleme decât în următorul domeniu cel mai problematic, exteriorul vehiculului. Conectarea la Apple CarPlay și Android Auto este cea mai mare problemă în această zonă, iar sistemul de recunoaștere vocală încorporat al vehiculului este aproape pe locul doi.

Deoarece caracteristicile high-tech sunt printre cele mai problematice, nu ar fi surprinzător să aflați că vehiculele electrice sunt cele despre care proprietarii se plâng cel mai mult. Vehiculele electrice întâmpină 256 de probleme la 100 de vehicule, hibrizii plug-in 216, hibrizii 191, iar vehiculele cu combustie internă întâmpină doar 187 de probleme.

Related posts