Toyota Corolla – vedetă internațională

Da mai departe!

Toyota Corolla a primit un facelift și a sosit în noua formă la testele AutoReport.ro. Împreună cu aceasta am petrecut un weekend în care ne-am întâlnit cu prima zăpadă a sezonului.

Am dus acest model la munte spre Sinaia și am găsit prima zăpadă a acestei toamne. Acest lucru ne-a îngrijorat un pic, deoarece de la o fulguială, tot urcând, Corolla a avut de înfruntat și un viscol.
Corolla înseamnă pentru Toyota peste 40 de milioane de unități vândute de-a lungul vieții acestui model, fiind vândută pe toate piețele auto din lume. Spre exemplu, această variantă testată de noi este construită în 13 fabrici din 13 țări diferite, acesta fiind unul dintre cele mai răspândite modele din lume.
Toyota Corolla a primit de curând un amplu facelift care a afectat mai ales partea față. Acum blocurile optice, dar și grila au fost primit lumini de zi, tip LED și faruri cu Xenon care arată mult mai modern. În plus, schimbările aduse ne duc cu gândul la modelul Camry, dar și leagă Corolla de limbajul de design al celorlalte autovehicule Toyota din gamă.
Sub capota mașinii de test, se ascunde o motorizare pe benzină de generație veche, respectiv motorizarea 1.6L benzină Valvematic, care dezvoltă o putere maximă de 132 CP și are un cuplu maxim 160 Nm, livrat începând cu 4.400 rpm. Acest motor fiabil este legat la transmisia automată Multitronic S. Avem în față o combinație optimă care oferă suficientă putere, mai ales în oraș, dar și la urcări, noi ducând această mașină până pe TransBucegi în căutarea primei zăpezi.
Comportamentul rutier al acestei mașini este destul de bun. Suspensia este confortabilă și se vede că această mașină este vândută și pe piețe pe care drumurile sunt mai proaste.
Și în interior regăsim modificări, mai ales în zona centrală, acolo unde sistemul de infotainment oferă un display tactil, fără alt fel de butoane. În interior este destul spațiu pentru 5 persoane, iar acestea pot o mulțime de bagaje, mai ales că spațiul din portbagaj a sporit la generația a doua a Auris.
Schimbări a primit Corolla și din punct de vedere al sistemelor de siguranță, unde japonezii ofera acum STANDARD Toyota Safety Sense (acesta este un pachet care oferă: sistemul pre-coliziune, alerta depășire bandă, asistența rutieră și faza lungă automată), toate acestea pe o mașină care a luat deja 5 stele EuroNCAP.
Toyota Corolla 1.6 Valvematic Auto
Viteza maximă: 190 km/h
Acceleratie 0-100 km/h s: 11,1
L/l/î: 4.620/1.775/1.465
Masă proprie: 1.200 kg
Cilindree (cmc): 1.598
Putere (CP): 132 la 6.400 rpm
Cuplu maxim (Nm): 160 la 4.400 rpm
Consum mediu: 6,5 l/100 km
Cutie viteze: automată

Related posts