Toyota acceptă cea mai mare creştere salarială din ultimii 25 de ani

Da mai departe!

Toyota acceptă cea mai mare creştere salarială din ultimii 25 de ani, prevestind schimbări majore în Japonia. Şi alte companii mari, precum Panasonic, Nippon Steel şi Nissan, au convenit la creşteri salariale semnificative.

Negocierile salariale anuale din Japonia sunt considerate un indicator important al tendinţelor economice.

Toyota Motor a acceptat miercuri să acorde muncitorilor cea mai mare majorare salarială din ultimii 25 de ani, conform Reuters.

Toyota, Panasonic, Nippon Steel şi Nissan s-au numărat printre unele dintre cele mai mari nume ale Japan Inc. care au fost de acord să satisfacă în totalitate cererile sindicatelor de majorare a salariilor în cadrul negocierilor salariale anuale care se încheie miercuri.

Toyota, cel mai mare producător de automobile din lume, a declarat că a fost de acord cu cererile de majorare lunară a salariilor cu până la 28.440 yeni (193 de dolari) şi cu plata unor bonusuri record.

Păstrând practica din trecut, compania nu a furnizat o cifră procentuală pentru creşterea salariilor.

Banca Japoniei, care a menţinut stimulentele masive şi ratele foarte scăzute timp de mai mulţi ani faţă de alte ţări dezvoltate în încercarea de a relansa o economie moribundă, va organiza următoarea şedinţă de stabilire a politicilor monetare în perioada 18-19 martie.

Angajaţii din marile firme au cerut creşteri anuale de 5,85%, potrivit celui mai mare sindicat din Japonia, Rengo. Dacă vor fi acceptate, ar depăşi nivelul de 5% pentru prima dată în 31 de ani.

Related posts