Toyota a reușit performanțe financiare foarte bune în prima jumătate a anului fiscal

Da mai departe!

Constructorul auto Toyota Motor a anunțat rezultatele financiare pentru trimestrul al doilea al anului fiscal 2023 – 2024, cu cifre care arată valori de excepție ale exercițiului financiar. Profitul net al companiei s-a dublat pur și simplu, față de anul trecut, când compania înregistra scăderi ale performanțelor pe fondul crizei de semiconductori.

Toyota și-a majorat veniturile în primele șase luni ale anului fiscal (aprilie – septembrie) cu 24,1%, ajungând la 21.981 miliarde de yeni, adică aproximativ 138 miliarde euro, în timp ce profitul operațional a crescut aproape de trei ori, la 2.559 milioane yeni , aproximativ 16 miliarde euro (+124%). În urmă cu un an, compania frâna puternic din cauza crizei de semiconductori, cu scăderi ale profitului operațional și al rezultatului net. Acum, profitul net raportat de japonezi a crescut cu mai mult de 100%, la 2.647 milioane yeni. Rezultatele vin la finalul unui trimestru extrem de performant, în care profitul operațional a crescut cu aproape 1.000 de miliarde yeni, la 1.438 miliarde yeni.

În intervalul aprilie – septembrie, Toyota a reușit să-și majoreze vânzările cu aproximativ 10 procente, comparativ cu anul anterior, având un volum vândut de 5,59 milioane vehicule cu toate brandurile deținute, la finalul unei luni septembrie care a adus din nou un volum de peste un milion de vehicule vândute la nivel global. Pe primele nouă luni calendaristice, Toyota are un total vândut de 8,2 milioane vehicule și se îndreaptă către un posibil nou record anual de vânzări. Pentru finalul anului fiscal, prognozele companiei țintesc 11,38 milioane de unități, o valoare pe care grupul japonez nu a atins-o niciodată în istoria sa. Ultimul trimestru a adus deja un record, cu 2,84 milioane de vehicule vândute la nivel global, cu peste 120.000 mai multe decât în urmă cu un an.

Șefii Toyota estimează o creștere de 15% a veniturilor pentru finalul anului fiscal și de 65% a profitului operațional.

Related posts