Toyota a rămas, și în 2023, cel mai mare producător auto mondial

Da mai departe!

În ciuda faptului că a pierdut bătălia cu Tesla la categoria modele, cu Model Y situat peste RAV4 și Corolla, grupul Toyota a rămas cel mai mare producător auto mondial și în 2023.

Grupul japonez Toyota a prezentat rezultatele sale de vânzări pentru întregul an 2023. Conform companiei – care include Toyota, Lexus, Hino Motors sau Daihatsu Motor – anul trecut au fost livrate clienților 11.233.039 mașini, cu 7,2% mai multe decât în 2022.

Grație acestui rezultat, Toyota rămâne în poziția de lider mondial al vânzărilor pentru al patrulea an consecutiv.

Este important de notat că, din totalul vehiculelor livrate, doar 2,3 milioane au vizat piața niponă, în timp ce 8,9 milioane au fost vândute în alte regiuni ale lumii.

Totodată, la nivelul producției, gigantul japonez a raportat 11.518.303 vehicule, valoare care poziționează grupul, de asemenea, pe primul loc mondial.

Principalul rival al grupului Toyota, concernul german Volkswagen, a vândut anul trecut 9,2 milioane de mașini, în creștere cu 12%. În ciuda creșterii mai mari decât cea a Toyota, vânzările mondiale ale germanilor – care includ toate mărcile, de la Audi, până la Volkswagen -, au rămas cu circa două milioane sub rezultatul niponilor.

În ciuda succesului la nivelul vânzărilor totale, Toyota a pierdut anul trecut lupta pentru a își poziționa un model pe primul lor în clasamentul mondial. Conform LifeNews.ro, dacă în anii anteriori grupul nipon reușea să impună modele precum Toyota RAV4 sau Corolla în poziția de lider mondial, în 2023 acest loc a fost obținut de americanii de la Tesla cu Model Y.

Cu un an în urmă, în 2022, grupul japonez Toyota comercializa 10.483.024 de vehicule, în scădere cu 0,1% față de rezultatul din anul precedent. Și atunci, principalul rival, Volkswagen, se afla pe locul 2 cu vânzări totale de 8.262.800 vehicule, în scădere cu 7% față de 2021.

Related posts