Tesla vrea să fabrice în India o mașină electrică low-cost de 24.000 de dolari

Da mai departe!

Reprezentanții Tesla urmează să se întâlnească luna aceasta cu ministrul indian al comerțului pentru a discuta planurile de construire a unei fabrici pentru a produce ceea ce compania a descris ca fiind o mașină nouă de 24.000 de dolari, a declarat pentru Reuters o sursă care are cunoștințe directe despre acest subiect.

Tesla și-a exprimat interesul de a construi o fabrică în India care să producă vehicule electrice (EV) low-cost pentru piața locală și pentru export, a declarat persoana respectivă, adăugând că firma a indicat că aceasta ar fi pentru noul vehicul.

Discuțiile reprezintă o răsturnare bruscă de situație pentru companie, după ce eforturile de anul trecut de a reduce taxele de import pentru vehiculele electrice livrate în India au fost zădărnicite de apelurile oficialilor guvernamentali de a se angaja să producă mașini la nivel local.

Întâlnirea cu ministrul comerțului ar fi discuțiile la cel mai înalt nivel dintre Tesla și guvernul indian din iunie, când Elon Musk s-a întâlnit cu prim-ministrul indian Narendra Modi și a declarat că intenționează să facă o investiție semnificativă în această țară.

Modelul electric de 2 milioane de rupii (24.000 de dolari) pe care reprezentanții Tesla l-ar fi descris în cadrul discuțiilor despre o potențială fabrică indiană ar fi cu 25% mai ieftin decât cea mai ieftină ofertă actuală, Model 3 sedan, care se vinde pentru echivalentul a puțin peste 32.200 de dolari în China.

Prețul țintă de 24.000 de dolari pentru noul vehicul Tesla a fost raportat la începutul acestei luni de ziarul The Times of India.

Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Vehiculele electrice reprezintă în prezent mai puțin de 2% din totalul vânzărilor de vehicule în India, care este în prezent a treia piață auto din lume ca mărime.

Reuters a scris în luna mai că directorii Tesla au vizitat India și au purtat discuții cu oficialii privind stabilirea unei baze de producție pentru automobile și baterii în India.

Discuțiile cu oficiali guvernamentali indieni din New Delhi sunt programate să fie reluate în această lună, au declarat pentru Reuters două persoane care au cunoștință despre discuții, care au cerut să nu fie menționate pentru că discuțiile rămân private.

Tesla a redus agresiv prețurile modelelor sale existente de la începutul anului, în timp ce Musk a declarat în mod repetat că succesul său pe termen lung va depinde de reducerea drastică a costului mașinilor electrice.

Tesla a declarat că platforma sa de vehicule de nouă generație va reduce costurile de producție cu 50% și că mai multe modele – inclusiv un “robotaxi” automatizat – ar putea fi construite pe baza acesteia, fără a detalia care vor fi aceste viitoare modele sau prețurile acestora.

Related posts