Tesla recheamă peste 817.000 de vehicule în SUA din cauza unei posibile defecţiuni la alerta sonoră privind centura de siguranţă

Da mai departe!

Tesla recheamă peste 817.000 de vehicule din Statele Unite, deoarece este posibil ca o alertă sonoră să nu se activeze atunci când un vehicul porneşte şi şoferul nu şi-a pus centura de siguranţă, transmite Reuters.

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului (NHTSA) a declarat joi că vehiculele Model S şi Model X, 2017-2022 Model 3 şi 2020-2022 Model Y, din 2021-2022,  nu respectă standardul federal de siguranţă pentru autovehicule privind ”protejarea faţă de accidente”, deoarece semnalul sonor nu se activează.

Tesla va efectua o actualizare de software wireless pentru a rezolva problema. Tesla a declarat pentru NHTSA că până pe 31 ianuarie nu a avut cunoştinţă de niciun accident sau răni legate de această problemă.

Tesla a afirmat într-un document depus la NHTSA, că Institutul de Testare şi Cercetare Auto din Coreea de Sud (KATRI) a adus această în atenţia Tesla această deficienţă.

Potrivit companiei americane, o eroare de software poate împiedica activarea semnalului sonor la pornirea vehiculului, în anumite circumstanţe.

Related posts