Tesla închide din nou uzina de Germania

Da mai departe!

O oprire a producției Tesla în fabrica din Berlin, Germania, a fost confirmată de companie, după ce presa germană a relatat din surse anonime acest eveniment. Compania nu confirmă însă decât o zi de pauză.

Producția de automobile Tesla din fabrica din Berlin va fi oprită la sfârșitul acestei săptămâni, conform unui anunț făcut de directorul uzinei, Andre Thierig. Acesta a spus că oprirea va dura o singură zi, după ce cotidianul Handelsblatt a scris că se pregătește o oprire de patru zile, din cauza protestelor împotriva extiderii fabricii.

Sursa citată de publicația germană era un mesaj transmis de companie angajaților prin care le cerea să stea acasă în ziua de vineri. În acest fel, cele patru zile de pauză erau completat implicit, deoarece ziua de joi este zi de sărbătoare, iar sâmbătă și duminică nu se lucrează în mod normal.

Miercuri a fost ultima zi de lucru din această săptămână la uzina Tesla din Berlin, urmând ca activitatea să înceapă luni. În acest interval, accesul în fabrică nu va fi permis decât cu aprobarea managementului.

Coincidență sau nu, pentru ziua de vineri, protestatarii din ONG-urile care se opun extinderii uzinei Tesla au anunțat că vor desfășura o acțiune de protest în fața uzinei din Grunheide, lângă Berlin.

Tesla a întâmpinat probleme serioase cu manifestanții și ONG-urile de mediu, încă de la depunerea primelor acte pentru obținerea autorizațiilor de construire a fabricii din Germania. Motivele principale invocate au fost defrișarea unei suprafețe mari de pădure, impactul asupra pânzei freatice din zonă și poluarea atmosferică.

Constructorul american a avut de trecut inclusiv obstacole administrative, în perioada în care încerca să obțină toate autorizațiile necesare construirii acestei fabrici.

Related posts