Tesla cumpără o companie germană specializată în asamblarea de baterii

Da mai departe!

Tesla a convenit preluarea companiei germane ATW Automation, specializată în asamblarea de module şi pachete de baterii, a declarat vineri o sursă apropiată tranzacţiei, transmite Reuters.

ATW, o filială a grupului canadian ATS Automation Tooling Systems, era în pragul lichidării din cauza scăderii comenzilor, a relatat presa germană în septembrie.
Pe 25 septembrie, ATS a anunţat că anumite active ale uneia din diviziile sale din Germania vor fi vândute, iar angajaţii transferaţi la o terţă parte, dar nu a dezvăluit numele companiei.
Vineri, ATS şi ATW nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.
Achiziţia a fost anunţată mai întâi de publicaţiile TheEuropean şi WirtschaftsKurier.
ATW, situată în vestul Germaniei, are circa 120 de angajaţi şi a finalizat peste 20 de linii de producţie de baterii pentru producători internaţionali de automobile, potrivit site-ului companiei.
Tesla intenţionează să crească semnificativ producţia de baterii în următorii ani, iar în timpul unui eveniment organizat recent a prezentat inovaţii despre care afirmă că vor reduce semnificativ costul pachetelor de baterii, în următorii trei ani.
În prezent, compania construieşte o a treia unitate de producţie a automobilelor, în apropiere de Berlin, care include şi o fabrică de baterii.
Totodată, Tesla intenţionează să înceapă anul viitor construcţia unei noi fabrici de vehicule, în Texas.

Între proiectele viitoare ale Tesla se află producerea camionetei Cybertruck şi a camionului Semi, care au nevoie de baterii cu capacitate mai mare.
Tesla a anunţat vineri că în trimestrul al treilea a livrat un număr record de 139.300 de vehicule la nivel mondial. Compania intenţionează să livreze o jumătate de milion de vehicule până la sfârşitul acestui an.

Related posts