Tesla cheamă în service peste 125.000 de mașini vândute în SUA, din cauza unei probleme la centura de siguranță

Da mai departe!

Tesla recheamă în service 125.227 de vehicule vândute în Stsatele Unite din cauza unei defecțiuni a sistemului său de avertizare a centurilor de siguranță care poate crește riscul de rănire în caz de coliziune, a anunțat vineri Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi, transmite Reuters.

Autoritatea de reglementare a spus că vehiculele nu au respectat cerințele federale de siguranță, deoarece lampa de avertizare pentru centura de siguranță și clopoțelul sonor pot să nu se activeze atunci când șoferul nu are centura.

Retragerea afectează anumite vehicule Model S fabricate în intervalul 2012-2024, Model X fabricate între 2015 și 2024, Model 3 fabricate între 2017 și 2023 și Model Y produse în intervalul 2020-2023, precizează Reuters.

Tesla va lansa o actualizare de software over-the-air pentru a remedia problema, iar implementarea soluției va începe în iunie.

Remediul va elimina dependența software-ului de senzorul de ocupare a scaunului șoferului și se va baza doar pe catarama centurii de siguranță a șoferului și starea aprinderii pentru a activa semnalele centurii de siguranță, a spus NHTSA.

Tesla a rechemat 200.000 de vehicule Model S, X și Y în SUA în ianuarie, din cauza unei defecțiuni software care ar putea împiedica vizibilitatea șoferilor în timpul marșarierului.

De asemenea, a rechemat 3.878 de Cybertrucks în aprilie pentru a repara o pedală de accelerație care s-ar putea desprinde și s-ar putea bloca în ornamentele interioare.

Autoritățile americane de reglementare a siguranței auto au deschis, de asemenea, luna trecută o investigație pentru a stabili dacă rechemarea de către Tesla a peste 2 milioane de vehicule, anunțată în decembrie în urma unei serii de accidente, pentru a instala noi dispozitive de protecție pentru pilot automat, a fost adecvată.

Related posts