Tesla a prezentat noua generație Roadster

Da mai departe!

Tesla s-a folosit de prezentarea mult așteptatului său camion electric pentru a șoca lumea cu a doua generație Roadster. Această mașină va fi cel mai sportiv model electric creat vreodată de un producător.

Elon Musk a promis un nou Roadster de mulți ani și tocmai a anunțat că așteptarea a luat sfârșit azi. Ca și primul model, noua generație are o caroserie în două uși foarte zveltă, arată foarte bine și are un design futurist și sexy.
În mod incredibil, a doua generație Tesla Roadster, în varianta de bază, va ajunge de la 0 la 100 km/oră în doar 1,9 secunde, iar la 160 km/h în doar 4.2 seconds. Are un pachet de acumulatori de 200-kWh care asigură o autonomie de 998 kilometri.

Deși nu se vede pe dinafară, mașina va avea 4 locuri, cu mențiunea că locurile din spate sunt la fel de ne-spațioase ca cele de pe orice coupe sport. Modelul beneficiază de tracțiune integrală, iar cuplul la roată este de 10.000 Nm.
Din punct de vedere al designului, noul Roadster este cu mult departe față de celelalte modele Tesla cu care mai are în comun doar forma luminilor de zi de tip LED și unele linii de caroserie tipice avantgardistului producător american. Spatele seamănă cu cel al unui concept, de fapt mare parte din această maișină nu pare a fi de serie.
Performanțele modelului anunță o nouă eră în lumea super-sportivelor. Pentru a beneficia de acestea, cei care vor un Roadster trebuie să facă o rezervare de 50.000 dolari, prețul total al lui Roadster fiind de 250.000 de dolari.

Related posts