Tesla a livrat primele 30 de Model 3 angajaților

Da mai departe!

Tesla, cel mai mare producător auto în termeni de capitalizare bursieră, a livrat primilor 30 de clienți – toți angajați ai Tesla – cel mai nou model, sedanul Model 3, destinat să devină un automobil electric accesibil publicului larg.

Model 3 va avea o autonomie de până la 220 mile (350 de kilometri) la o singură încărcare și un preț de pornire de 35.000 de dolari, mai puțin de jumătate față de precedentele modele.
Compania americană a precizat că a primit deja 500.000 de precomenzi pentru Model 3, care ar urma să transforme brandul de lux în unul adresat publicului larg, interesat de conservarea mediului și folosirea automobilelor electrice.
„Scopul nostru nu a fost niciodată producerea de mașini scumpe. Am vrut să facem mașini pe care oricine să le poată cumpăra. Dacă încerci să faci ceva diferit pe plan global, trebuie să faci mașini pe care oamenii să și le poată permite”, a afirmat fondatorul și directorul general al Tesla, Elon Musk.
Acesta se așteaptă la șase luni foarte dificile până la consolidarea producției Model 3. Musk vrea să fie produse lunar 20.000 de automobile Model 3 până în decembrie, la fabrica din Fremont (California), iar obiectivul companiei îl reprezintă producerea a 500.000 de mașini electrice în 2018 și apoi un milion în 2020.
Vineri, la Bursa de la New York, acțiunile Tesla au urcat cu 0,86%, la 337,33 dolari. Titlurile Tesla au urcat anul acesta cu 54%, ceea ce duce capitalizarea bursieră a producătorului de automobile electrice la peste 50 miliarde de dolari, devansând principalii producători auto din SUA, General Motors și Ford Motor.
Model 3 se va confrunta pe piața din SUA cu o concurență puternică din partea Audi, BMW, Lexus și Mercedes.
Anul trecut, producția totală a Tesla a fost de 84.000 de mașini, toate din gama premium. Obiectivul companiei îl reprezintă producerea a 500.000 de modele în 2018 și aproximativ un milion până în 2020.
În primul semestru din acest an, Tesla a livrat aproximativ 47.100 SUV-uri și sedanuri electrice, ușor sub estimări.
Investitorii sunt convinși că automobilele electrice produse de Tesla vor domina autostrăzile viitorului. Pe lângă modelele de top, Model S și Model X, Tesla a lansat cu succes Model 3, destinat să devină un automobil electric accesibil publicului larg.

Related posts