Tesla a înregistrat o scădere mai mică decât se aştepta a profitului trimestrial, ajutată de o serie de creşteri de preţuri pentru maşinile sale

Da mai departe!

Tesla a înregistrat o scădere mai mică decât se aştepta a profitului trimestrial, ajutată de o serie de creşteri de preţuri pentru maşinile sale, despre care Elon Musk a spus ulterior că sunt ”îngrozitor de ridicate” şi că ar putea afecta cererea, transmite Reuters.

Tesla a vândut, de asemenea, majoritatea deţinerilor sale de bitcoin, ceea ce a dus la costuri de depreciere sub aşteptări cauzate de o scădere a valorii criptomonedei, au spus analiştii.

CEO-ul Elon Musk a făcut declaraţii contradictorii la o conferinţă telefonică după obţinerea veniturilor, spunând la început că incertitudinea macroeconomică ar putea avea un anumit impact asupra cererii pentru vehiculele sale electrice, dar când a fost presat pentru detalii de către un analist, el a spus că compania nu are o problemă cu cererea, ci o problemă de producţie.

El a spus: ”Nu poţi să ridici preţurile la un nivel arbitrar de ridicat pentru că treci de limita accesibilităţii şi apoi cererea scade puternic. (Preţurile) sunt sincer la niveluri jenante. Dar am avut, de asemenea, multe şocuri în lanţul de aprovizionare şi producţie şi avem o inflaţie nebună”, a spus Musk, care a vorbit anterior despre ”un presentiment foarte prost” despre economie.

Tesla a mărit preţurile de mai multe ori în ultimul an. De exemplu, preţul în SUA al automobilului Model Y este acum de 65.990 dolari, în creştere cu peste 30% de la începutul anului 2021.

Musk a spus că se aşteaptă ca inflaţia să înceapă să încetinească până la sfârşitul anului şi ca majoritatea preţurilor mărfurilor să se stabilizeze, ceea ce speră că va permite Tesla să reducă uşor preţurile.

Acţiunile Tesla au crescut cu 1,7% în urma informaţiilor. Acţiunile sunt însă în scădere cu aproximativ 40% faţă de vârful atins din noiembrie.

Directorul financiar Zachary Kirkhorn a declarat că Tesla încă face eforturi pentru a atinge o creştere de 50% a livrărilor în acest an, adăugând că, deşi ţinta a devenit mai dificilă, ”rămîne posibil cu o execuţie puternică”.

Fabrica Tesla din China a încheiat al doilea trimestru cu un nivel de producţie lunar record, după ce a fost forţată să se închidă din cauza blocajelor legate de Covid-19.

Musk a spus că noile fabrici din Berlin şi Texas îşi propun să producă 5.000 de maşini pe săptămână până la sfârşitul anului, adăugând că Berlinul producea 1.000 de maşini pe săptămână în iunie.

El a spus anterior că noile fabrici sunt ”cuptoare de bani gigantice”.

Producătorul de vehicule electrice a înregistrat un profit ajustat de 2,27 dolari pe acţiune pentru al doilea trimestru încheiat în iunie, faţă de estimările consensului analiştilor de 1,81 dolari.

Marja brută pentru autovehicule a scăzut la 27,9%, în scădere faţă de un an mai devreme şi de trimestrul precedent.

Veniturile totale au scăzut la 16,93 miliarde dolari de la 18,76 miliarde dolari cu un trimestru mai devreme, punând capăt seriei de venituri record în ultimele trimestre. Analiştii se aşteptau la 17,10 miliarde de dolari, potrivit firmei Refinitiv.

Related posts