Studiu: Vânzările globale de vehicule electrice ar putea ajunge la 384 miliarde dolari în 2022

Da mai departe!

Vânzările globale de vehicule electrice sunt estimate la 384 de miliarde de dolari în 2022, în creștere față de 2021 (349 miliarde de dolari), potrivit datelor din raportul Statista’s Mobility Market Outlook. Atât vehiculele electrice cu baterii, cât și cele hibride au cunoscut o popularitate în creștere în ultimii ani, specialiștii estimând că acestea vor atinge un volum comun al pieței de 869 de miliarde de dolari până în 2027.

Vânzările vehiculelor electrice din lume au crescut în ultimii ani cinci ani, în 2016 fiind estimate la 44 miliarde de dolari. Creșterea pieței vehiculelor electrice a fost semnificativă în ciuda pandemiei COVID-19 și a blocajelor din lanțul de aprovizionare care au rezultat.

Potrivit studiului, în ciuda acestor provocări recente și a creșterii costurilor de producție ca urmare a creșterii prețurilor materiilor prime, vânzările de vehicule electrice continuă să crească într-un ritm rapid.

„Dacă acest lucru va continua, acestea vor depăși vânzările de vehicule cu propulsie convențională (adică vehicule cu motoare cu ardere internă)”, mai arată raportul.

Related posts