Statul francez va susţine orice iniţiativă care impulsionează alianţa Renault cu Nissan

Da mai departe!

Statul francez va susţine orice iniţiativă care are drept obiectiv impulsionarea parteneriatului dintre grupul auto francez şi constructorul nipon Nissan, a declarat vineri preşedintele agenţiei care gestionează participaţiile deţinute de statul francez, transmite Reuters.

Statul francez este un acţionar important la Renault, la care deţine o participaţie de 15%. La rândul său, grupul Renault controlează un pachet de 43% din acţiunile Nissan.

Proiectele industriale sunt vitale pentru viitorul alianţei Renault-Nissan, a mai spus preşedintele agenţiei care gestionează participaţiile deţinute de statul francez.

Separat, agenţia de presă japoneză Kyodo a informat că Renault intenţionează să îşi reducă participaţia pe care o deţine la Nissan, de la 43% până la 15%, în cadrul unui proces de revizuire a parteneriatului dintre cei doi constructori care a ajuns la final. Potrivit unei surse din apropierea discuţiilor, un anunţ oficial cu privire la diminuarea participaţie deţinute de Renault la Nissan ar putea fi făcut în data de 15 noiembrie.

Renault şi partenerul nipon Nissan au confirmat că poartă discuţii cu privire la o resetare a parteneriatului lor, care ar putea include şi o investiţie din partea Nissan în noua divizie care va regrupa operaţiunile Renault din domeniul vehiculelor electrice.

Proprietarul Dacia ia în considerare opţiunea creării a două entităţi separate, una dedicată dezvoltării, producţiei şi vânzării de vehicule electrice, cu sediul în Franţa, şi cealaltă dedicată dezvoltării şi producţiei de motoare şi cutii de viteze termice şi hibride de nouă generaţie E-TECH, care va include operaţiunile din România, Spania, Portugalia, Turcia şi America Latină.

Potrivit surselor citate de Reuters, Renault ar dori ca Nissan să fie acţionar la divizia sa de automobile electrice, la care grupul francez vrea să păstreze un pachet de cel puţin 51%. Pentru divizia care va regrupa operaţiunile din domeniul motoarelor pe combustie, Renault are în vedere crearea unei noi entităţi cu Aurobay, un joint venture între Volvo Car AB şi grupul chinez Zhejiang Geely Holding Group, precum şi cu alţi investitori.

Related posts