Startupul de vehicule autonome Wayve a atras 1 miliard de dolari de la Nvidia, SoftBank, Microsoft şi alte companii

Da mai departe!

Startupul britanic Wayve a declarat marţi că a atras 1,05 miliarde de dolari într-o rundă de investiţii condusă de compania SoftBank din Japonia, pentru a accelera creşterea tehnologiei sale pentru maşini autonome, transmite CNBC.

Runda de finanţare din seria C a inclus un nou investitor american, producătorul de cipuri Nvidia. De asemenea, a participat şi gigantul de software Microsoft, un susţinător major al firmelor de inteligenţă artificială.

Finanţarea marchează un vot de încredere major pentru firma din Cambridge. De asemenea, se bazează pe grămezile de numerar care au fost alocate până acum în spaţiul AI.

”La Wayve, viziunea noastră este să dezvoltăm tehnologie autonomă care nu numai că devine o realitate în milioane de vehicule, dar şi să câştige încrederea oamenilor, integrându-se perfect în viaţa lor de zi cu zi pentru a debloca o valoare extraordinară”, a declarat Alex Kendall, co-fondator şi CEO Wayve.

El a mai spus că ”această etapă semnificativă de finanţare evidenţiază convingerea neclintită a echipei noastre că Embodied AI va aborda provocările de lungă durată cu care s-a confruntat industria în extinderea acestei tehnologii la toată lumea, de pretutindeni.”

Fondată în 2017, Wayve este una dintre multele companiile startup care doresc să ofere conducerea autonomă – tehnologie care permite maşinilor să transporte eficient oameni fără şofer.

Spre deosebire de Tesla, care îşi produce propriile maşini, Wayve acordă licenţe pentru tehnologia de conducere autonomă altor firme, inclusiv comercianţilor cu amănuntul şi producătorilor de automobile.

Vot de încredere pentru tehnologia din Marea Britanie

Wayve foloseşte camere şi senzori pentru a cartografia mediul înconjurător. Această cartografiere asigură că maşinile pot naviga în siguranţă în zonele urbane dens populate, cu supraveghere umană puţină sau deloc.

Compania se concentrează pe dezvoltarea tehnologiei ”AI incorporată” pentru vehicule cu conducere autonomă, care dispune de AI care poate înţelege şi se poate adapta la realităţile imprevizibile din lumea fizică.

De exemplu, o maşină alimentată de tehnologia de conducere autonomă care circulă pe un drum rezidenţial ar trebui să fie echipată pentru situaţii imprevizibile, cum ar fi pietonii indisciplinaţi.

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a salutat marţi vestea despre cea mai recentă rundă de finanţare a Wayve, spunând că este ”o dovadă a poziţiei noastre de lideri în această industrie”.

”De la primul bec electric sau World Wide Web, la AI şi maşini cu conducere autonomă – Regatul Unit are un palmares de a fi în fruntea unora dintre cele mai mari progrese tehnologice din istorie. Sunt incredibil de mândru că Regatul Unit este casa unor pionieri precum Wayve, care sunt pionieri în timp ce dezvoltă următoarea generaţie de modele AI pentru maşini cu conducere autonomă”, a spus Sunak într-un comunicat.

 Între 2018 şi 2022, sectorul vehiculelor autonome a generat investiţii directe de 475 de milioane de lire sterline (596 de milioane de dolari SUA), potrivit guvernului britanic. De asemenea, a creat 1.500 de noi locuri de muncă, a spus guvernul.

Related posts