Sistem de încărcare wireless dezvoltat pentru Kia SOUL EV

Da mai departe!

Centru tehnic Hyundai-Kia din America (HATCI) împreună cu Mojo Mobility, Inc au marcat un pas important în viitorul vehiculelor electrice prin încheierea unui proiect de trei ani pentru dezvoltarea unui sistem wireless de transfer rapid a puterii de încărcare a bateriilor unei flote de test formată din Kia Soul EV. Proiectul, realizat în colaborare cu Biroul Departamentului de Energie din cadrul Eficienței și Regenerării Energiei din SUA, deschide drumul pentru viitorul vehiculelor electrice în care încărcarea prin conectare la priză nu mai este necesară.

Centrul tehnic Hyundai-Kia din America (HATCI) și Mojo, companie ce dezvoltă tehnologia wireless, au lucrat împreună pentru a dezvolta un sistem compact de încărcare wireless care este capabil de a transfera mai mult de 10 kW către vehicul pentru a încărca rapid bateria menținând în același timp o eficiență a încărcării în rețea de 85%. Sistemul a fost instalat pe cinci autovehicule Soul EV și testat în condiții reale pentru durabilitate, siguranță și performanță.

Sistemul funcționează utilizând un câmp electromagnetic pentru a transfera energia între două bobine – un emițător pe pământ și un receptor situat în partea de jos a vehiculului. Șoferul trebuie doar să parcheze vehiculul deasupra emițătorului pentru începe încărcarea și apoi energia este transferată printr-un cuplaj de inducție către un dispozitiv electric, care folosește această energie pentru a încărca bateria vehiculului electric. Sistemul este atât de eficient încât va permite ca emițătorul și receptor să nu fie aliniate perfect, pentru a ușura astfel utlilizarea zi de zi de către proprietarii autovehiculelor.

„Suntem foarte încântați de succesul și eficiența sistemului”, a spus William Freels, președintele HATCI. „Ne-am propus să dezvoltăm tehnologia de încărcare wireless cu aplicare reală în viața de zi cu zi și ușor de folosit de către consumatori. Acum, cu această flotă de autovehicule Soul EV cu încărcare wireless, putem vedea cu ușurință viitorul vehiculelor electrice care vor fi încărcate fără a mai avea nevoie de conectare la priză.
În acest moment nu există un plan pentru a oferi sistemul de încărcare wireless pentru vehiculele de producție oferite consumatorilor; totuși, succesul acestui proiect sugerează dezvoltarea unor sisteme similare care sunt posibile pe viitoarele autovehicule electrice Kia.

Related posts