Şeful Mercedes-Benz: Lipsa materiilor prime pentru vehicule electrice poate încetini tranziţia adoptării acestora

Da mai departe!

Oferta limitată de materii prime pentru maşinile electrice ar putea încetini tranziţia de la vehiculele cu combustie internă la cele electrice, a declarat miercuri directorul general al Mercedes-Benz, Ola Kaellenius, într-un interviu pentru ziarul german Die Zeit, transmite Reuters.

„Industrializarea minelor şi capacităţile de rafinărie ar putea să nu progreseze la fel de repede pe măsură ce cererea creşte. Dacă se va întâmpla acest lucru, ar întârzia doar mobilitatea electrică, dar nu ar împiedica-o”, a spus Kaellenius.

Producătorii de automobile lucrează pentru a-şi asigura aprovizionarea cu materiale de la litiu, nichel şi mangan pentru baterii până la magneziu pentru componentele auto, în timp ce se întrec pentru a creşte producţia de vehicule electrice, dar costurile în creştere ale materiilor prime le-au erodat marjele.

Unii producători, inclusiv Mercedes-Benz, care şi-a schimbat marţi numele din Daimler după despărţirea de Daimler Truck, au ridicat preţurile pentru consumatori pentru a amortiza lovitura.

Recent au fost observate creşteri ale preţurilor ca răspuns la deficitul de semiconductori, care a redus volumele de producţie pe parcursul anului trecut.

Related posts