Șeful Ferrari promite că noul vehicul electric al producătorului va oferi același sunet ca și motoarele clasice

Da mai departe!

CEO-ul Ferrari, Benedetto Vigna, a promis marți că noul vehicul electric al producătorului de automobile de lux va oferi șoferilor același vuiet ca și motoarele sale istorice cu ardere.

Compania italiană lansează primul său vehicul complet electric în ultimul trimestru al anului 2025 și va deschide un nouă linie de producție în Maranello, Italia, în iunie, pentru a produce motoare electrice, baterii și invertoare de putere.

Ferrari prognozează că aproximativ 60% din vânzările sale vor fi împărțite între mașini complet electrice și hibride până în 2026, deoarece încearcă să stabilească cota de piață cu o nouă gamă de supermașini electrice de înaltă performanță.

Vorbind marți cu „Squawk Box Europe” de la CNBC, Vigna a spus că compania își va menține concentrarea pe performanță, design și experiența de conducere în gama sa de vehicule electrice, insistând că „mașinile electrice nu sunt tăcute”.

„Când vorbim despre mașini de lux precum mașinile noastre, vorbim despre emoția pe care suntem capabili să o transmitem clientului nostru, așa că nu vorbim despre mașini funcționale precum alte vehicule electrice pe care le vezi pe drum”, a spus el.

„Nu avem nicio îndoială, sincer, că putem oferi o experiență unică clientului nostru, deoarece putem valorifica tehnologia într-un mod unic. Asta a făcut compania noastră de la început.”

Related posts