Șeful BMW despre interzicerea vânzării de mașini cu motoare termice: „Este foarte periculos”

Da mai departe!

Șeful grupului BMW, Oliver Zipse, a atras atenția asupra efectelor stabilirii unei date fixe pentru eliminarea mașinilor cu motoare termice. Nu este primul CEO al unui producător auto care trage acest semnal de alarmă.

Prezent în SUA pentru a anunța o investiție de 1,7 miliarde de dolari în producția de mașini electrice și baterii, președintele Consiliului de Administrație al BMW Group, Oliver Zipse, a declarat că stabilirea unei date pentru interzicerea vânzărilor de mașini cu motoare termice ar face proprietatea asupra unei mașini restrictivă.

În opinia lui Zipse, o astfel de decizie ar putea duce la dispariția de pe piață a mașinilor ieftine restrângând accesul la vehicule doar persoanelor cu venituri mari.

„Noi nu dorim ca mașinile să fie inaccesibile oamenilor cu venituri mici. Din punct de vedere politic, acest lucru este foarte periculos. Dacă, dintr-o dată, faci deținerea unei mașini accesibilă doar pentru bogați este periculos” a spus Zipse, conform Reuters.

Oficialul a ținut să menționeze că BMW susține reglementările ambițioase în domeniul vehiculelor, dar stabilirea unei date ferme pentru încheierea vânzărilor de mașini cu motoare termice ar putea obliga oamenii să continue „să conducă mașini vechi. Și nu asta ne dorim”.

„Ca politician aș fi foarte atent… pentru că mașinile sunt făcute inaccesibile prin legislație”, a continuat Zipse.

Șeful BMW a menționat și că „nu există niciun semnal” că, la scară globală, motorul cu ardere internă va deveni învechit în următorii 15 ani.

Related posts