Șase constructori de motoare s-au înscris să participe în competiția Formula 1 din 2026, când va intra un nou regulament în vigoare

Da mai departe!

Şase furnizori de motoare, între care Honda, s-au înscris la startul sezonului 2026 din Formula 1, care va avea un nou regulament privind motoarele, conform unei liste publicate vineri de Federaţia Internaţională de Automobilism, la puţin timp după anunţul revenirii constructorului american Ford alături de Red Bull, informează AFP.

„FIA confirmă că şase constructori s-au înscris în calitate de furnizori de motoare pentru sezoanele 2026-2030 ale Campionatului Mondial de Formula 1”, se arată într-un comunicat.

În afara constructorului american, un alt mare nume din sportul cu motor, constructorul german Audi, este aşteptat şi el să-şi facă debutul la categoria regină a sportului automobilistic. El va fi asociat cu echipa Sauber (actuala Alfa Romeo).

Ferrari, Mercedes şi Alpine, trei din cei patru producători de motoare prezenţi în campionat, vor fi şi ei prezenţi la startul sezonului 2026, an care va marca intrarea unor noi motoare hibride, cu o componentă electrică mai importantă.

„Aceasta arată forţa campionatului şi soliditatea regulamentelor tehnice care au fost elaborate de FIA în strânsă colaborare cu Formula 1 şi fabricanţii grupurilor motopropulsoare”, s-a felicitat preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism, Mohammed Ben Sulayem.

Ultimul nume anunţat, cel al niponilor de la Honda, care a motorizat Red Bull şi „sora” sa mai mică AlphaTauri până în 2021.

Related posts