Samsung și Stellantis investesc 2,5 miliarde USD într-o nouă fabrică de baterii auto din SUA

Da mai departe!

Samsung SDI, divizia de baterii a grupului sud-coreean Samsung, şi producătorul auto Stellantis vor investi peste 2,5 miliarde de dolari într-o nouă fabrică de baterii în SUA. Conform celor două companii viitoarea uzină de baterii pentru vehicule electrice va fi amplasată în Indiana, SUA.

Unitatea ar urma să fie operaţională din 2025 şi va avea o capacitate iniţială de producţie de 23 GWh, obiectivul fiind ca în următorii ani să ajungă la 33 GWh.

Investiţiile ar urma să fie majorate gradual până la 3,1 miliarde de dolari la uzina din Kokomo, Indiana, unde vor fi create 1.400 de locuri de muncă.

Conform Reuters, anul trecut, Stellantis a anunţat că intenţionează să investească pe plan global 35 de miliarde de dolari în producţia de vehicule electrice şi software până în 2025, pentru ca în 2030 să poată să comercializeze cinci milioane de vehicule electrice pe an.

Stellantis majorează producţia de vehicule hibride plug-in, dar este în urma rivalilor în lansarea de vehicule electrice pe baterii în SUA. Cel de-al patrulea producător auto mondial intenţionează să lanseze 75 de modele electrice până în 2030 pentru mărcile sale Peugeot, Opel, Fiat, Alfa Romeo sau Maserati.

Şi grupul sud-coreean Samsung a anunţat marţi că va investi 356 miliarde de dolari în următorii cinci ani, pentru a accelera creşterea în sectorul biofarmaceutic, al semiconductorilor şi următoarei generaţii de tehnologii.

Related posts