Salonul Auto de la Detroit a fost anulat din cauza coronavirusului

Da mai departe!

Organizatorii au decis, sâmbătă, să anuleze Salonul Auto de la Detroit, în condiţiile în care Agenţia Federală pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă (FEMA) din Statele Unite ale Americii a decis să transforme centrul expoziţional TCF Center, unde urma să se desfăşoare evenimentul, într-un spital temporar de campanie, informează Reuters.

Ca urmare a acestei decizii, următoarea ediţie a Salonului auto internaţional nord-american de la Detroit, un eveniment la care în mod tradiţional constructorii auto din întreaga lume îşi prezintă noile modele şi concepte, va avea loc în luna iunie 2021. Aceasta înseamnă o pauză de aproape doi ani şi jumătate de la o ediţie la alta. Ultima dată Salonul Auto de la Detroit a fost organizat în luna ianuarie 2019, iar următoarele ediţii urmează să se desfăşoare în luna iunie.

„Deşi suntem dezamăgiţi, nu există nimic mai important pentru noi decât sănătatea, siguranţa şi bunăstarea cetăţenilor din Detroit şi Michigan, şi vom face tot ce putem pentru a ne sprijini comunitatea în lupta împotriva coronavirusului”, a declarat Rod Alberts directorul general al companiei care organizează evenimentul.

Statul Michigan a fost lovit de pandemia de coronavirus, autorităţile locale raportând 4.650 de noi cazuri de infecţie şi 111 de decese, dintre care 1.000 de noi cazuri şi 19 decese numai sâmbătă. Este vorba despre al treilea cel mai mare număr din rândul statelor americane.

În ultimele săptămâni, constructorii auto au fost obligaţi să îşi închidă aproape toate uzinele de asamblare din SUA, iar unii dintre ei a anunţat măsuri agresive de reducerea costurilor şi au accesat noi linii de credit pe măsură ce vânzările de automobile s-au prăbuşit.

De asemenea, Salonul auto de la New York, care urma să fie organizat în luna aprilie, a fost amânat pentru luna august. Centrul expoziţional Javits din Manhattan, unde urma să fie organizat evenimentul, a fost şi acesta transformat într-un spital temporar de campanie.

Anterior, Salonul Auto de la Geneva, un important eveniment al industriei auto, ce era programat să se desfăşoare în perioada 5 – 15 martie 2020, a fost anulat după ce Guvernul federal elveţian a interzis toate evenimentele cu o largă participare a publicului din cauza coronavirusului.

Restricţiile impuse călătoriilor au impus amânarea sau anularea altor saloane, precum: Congresul Mondial al Telefoniei Mobile de la Barcelona, Salonul de Orologerie Watches & Wonders de la Geneva, Târgul Light + Building de la Frankfurt sau Salonul Auto de la Beijing.

Related posts