Rolls-Royce va face trecerea completă la automobilele electrice până în 2030

Da mai departe!

Constructorul de automobile de lux Rolls-Royce va produce numai automobile electrice în 2030, alăturându-se altor mărci de lux care au decis să facă o tranziţie similară, informează Reuters.

Într-un comunicat de presă publicat miercuri, Rolls-Royce, o divizie din cadrul grupului german BMW, a precizat că primul său model complet electric, denumit ‘Spectre’, va apărea pe piaţă în ultimul trimestru din 2023.

„Cu acest nou produs ne prezentăm acreditările pentru electrificarea deplină a întregului nostru portofoliu de produse până în 2030”, a declarat directorul general de la Rolls-Royce, Torsten Muller-Otvos. „La acea dată, Rolls-Royce nu va mai produce sau comercializa niciun produs echipat cu un motor cu combustie internă”, a adăugat Torsten Muller-Otvos.

Grupul german BMW nu a stabilit încă o dată definitivă la care va înceta să mai producă automobile care folosesc combustibili fosili, optând pentru un obiectiv care prevede că 50% din vehiculele produse în 2030 să fie modele electrice. În schimb, subsidiara Mini a anunţat în luna martie că va face trecerea completă la automobile electrice până la finele acestui deceniu.

Related posts