Reuters: Grupul chinez Leapmotor va produce maşini electrice la uzina Stellantis din Polonia

Da mai departe!

Grupul chinez Leapmotor va începe să producă maşini electrice mici la uzina Stellantis din Tychy, Polonia, ca parte a societăţii mixte create de cei doi producători auto, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Producţia modelului TO3 al Leapmotor va începe în trimestrul doi din 2024, folosind tehnica SKD (seturi semidezasamblate care sunt incluse în vehicule), susţin sursele.

Cei doi producători auto nu au răspuns solicitărilor de a comenta informaţia.

În 2023, Stellantis NV anunţa că achiziţionează o participaţie de 21% în Leapmotor, pentru 1,6 miliarde de dolari, într-o resetare a strategiei sale din China, ce vizează concentrarea pe vehiculele electrice (EV), după ani de vânzări slabe pe cea mai mare piaţă auto din lume.

De asemenea, producătorul chinez de vehicule electrice a anunţat formarea unei societăţi mixte cu Stellantis, care va avea în afara Chinei drepturi exclusive pentru exportul, vânzarea şi producţia de la uzina Zhejiang Leapmotor Technology. În plus, Stellantis, care deţine mărci precum Chrysler, Fiat, Jeep şi Peugeot, obţine acces la componente şi anumite tehnologii ale producătorului chinez de automobile electrice.

Anterior presa anunţase că Stellantis ia în considerare complexul Mirafiori din Torino, Italia, ca bază pentru producţia europeană a Leapmotor.

Stellantis, al patrulea producător auto mondial, a fost înfiinţat în 2021, în urma fuziunii dintre grupul francez PSA şi cel italiano-american Fiat Chrysler, şi regrupează sub aceeaşi umbrelă mărci precum Fiat, PSA, Chrysler, Jeep, Citroen şi Alfa Romeo. 

Related posts