Renault Zoe – electro-urban

Da mai departe!

Renault Zoe a ajuns la o nouă generație și vine cu îmbunătățiri semnificative la testele AutoReport.ro. Cea mai mare schimbare în bine adusă gamei este versiunea ZE50 cu autonomie crescută.

Noua generație vine și cu un design mult mai atrăgător, un look futurist și cu o siluetă mai apropiată de cea a unei subcompacte decât de forma unui monovolum de tip bulă. Partea față este dominată de blocurile optice cu o semnătură LED tipică acestui model și de grila Renault mare care ascunde priza de încărcare.
ZOE nu se îndepărtează de liniile fluide si design-ul modern caracteristic, în timp ce interiorul are panoul de bord și tabloul de bord complet reproiectate pentru un confort îmbunătățit. Până și blocurile optice au fost schimbate, au rămas tot în formă de romb, dar cu semnătură luminoasă ușor de ghicit ca aparținând unui vehicul electric Renault.
Materialele a devenit acum mai bune, la fel și finisajele. Acum ZOE oferă și dotări de segment superior, încă de la primul nivel de echipare, rămânând totuși accesibil. Cei de la Renault spun că interiorul noului ZOE este realizat 100% din materiale reciclate, care combină confortul și respectul pentru mediul înconjurător. În plus, generația nouă vine cu un un tablou de bord reproiectat, finisaje rafinate și un spațiu de depozitare generos. Tot generos este și spațiul de care beneficiază în interior chiar și 4 pasageri, de aceea ZOE este o alegere tot mai frecventă a companiilor de car sharing sau de servicii de tip Uber.
Renault extinde gama de echipamente inovatoare și servicii conectate Renault EASY CONNECT disponibile pe noul model. Sistemele de asistență, sistemul multimedia Renault EASY LINK, noul mod de rulare care ușurează condusul în oraș.
Că tot vorbim despre condus, noul ZOE are o autonomie mai mare, cu o baterie de 52 kWh care oferă până la 390 kilometri WLTP și propune mai multe opțiuni de reîncărcare datorită introducerii posibilității de încărcare la o conexiune de tip DC (curent continuu). Sub capotă găsim un motor electric mai performant, care pe acest model testat de noi oferă o putere de 108 CP și un cuplu de 225 Nm, disponibil instant. Aceste caracteristici fac din ZOE o mașină de oraș foarte sprintenă și eficientă. Comportamentul dinamic este și el îmbunătățit față de versiunea anterioară.
Modelul este destul de bine echipat, multe dintre dotări venind standard. La acestea se mai adaugă opționale care fac șoferului viața mai ușoară precum asistența la parcare, sistemul de asistență la unghiurile moarte și multe altele.

Renault ZOE ZE50
0-100 km/h: 11,4 secunde
Viteza maximă: 135 km/oră
L/l/î: 4.084/1.730/1.562
Masă proprie: 1.502
Volum portbagaj (l): 388
Putere (CP): 108
Cuplu maxim (Nm): 225
Autonomie: 240-375 kilometri
Consum mediu de energie: 17.2 kWh/100 km
Acumulatori: 52 kWh
Tracțiune: față
Cutie de viteze: automată

Related posts