Renault renunță la sedanul Talisman

Da mai departe!

A fost la nivel de zvon câteva luni, acum a devenit lucru sigur: Renault Talisman va dispărea din oferta de mașini Renault și nu va mai fi produsă. Aceasta este parte a insuccesului acestui model, dar și al unui plan al Renault de a organiza gama de modele.

Mașina a fost produsă la Douai (59) și, săptămâna viitoare, pe poarta fabricii vor ieși ultimele versiuni.
Renault Talisman a fost prezentat la sfârșitul anului 2015, reușind abia 7 ani de carieră. Dacă a început bine când a fost lansat, vânzările au scăzut rapid, iar cifrele vânzărilor sunt mai degrabă anemice.
În ciuda câteva modificări din 2020 și a mai multor dotări noi, inclusiv direcția integrală, care îl fac extrem de flexibil, sedanul Renault nu a avut succesul așteptat. Între ianuarie și octombrie 2021, 5.160 de exemplare au fost vândute în Europa.
Renault Talisman și versiunea Estate nu vor fi înlocuite de alt model sedan. De altfel, după Safrane, Laguna, Latitude și Talisman, Renault va lăsa liber locul în segmentul D, după un șir lung de insuccese.
Absența producției Talisman de la uzina Douai va face loc noului Mégane E-Tech electric și altor vehicule electrice ale grupului. MPV-urile Scenic și Espace se vor confrunta în curând cu aceeași soartă.

Related posts