Renault își schimbă radical designul, începând cu anul viitor, prima dată pe Captur

Da mai departe!

Designul mașinilor Renault se va schimba substanțial, potrivit primelor schițe prezentate de presa franceză, care dezvăluie cum va arăta restilizarea SUV-ului Captur. Farurile sunt cele care vor suferi cea mai mare modificare.

Renault Captur va primi peste aproximativ un an un face-lift natural, la patru ani de la lansarea sa la nivel internațional. Schimbările de design, care, în mod uzual, sunt discrete și au ca scop doar împrospătarea aspectului mașinilor – vor fi de această dată radicale, după cum susțin jurnaliștii de la l’Argus, o publicație cu surse în interiorul Renault Group. Cea mai vizibilă transformare a lui Captur va fi la nivelul frontal, acolo unde farurile vor rămâne fără celebra linie luminoasă, ce se prelungește din faruri.

Noul designer al mărcii Renault, Gilles Vidal, care lucrează de aproximativ doi ani la schimbarea la față a automobilelor grupului francez, a creat o nouă înfățișare pentru SUV-ul Captur astfel încât ea să se armonizeze cu designul viitorul Grand Captur (Captur Coupe), care urmează să fie lansat în 2024. Acesta din urmă va reprezenta o legătură între micul Captur și SUV-urile mari din gamă, el fiind gata să înlocuiască oferta Renault în clasa C (compactă), respectiv vechiul hatchback Megane.

De altfel, schimbările de design ale mărcii Renault au putut fi văzute sub forma celor mai noi concepte pe care francezii le-au prezentat de la sosirea lui Vidal și a lui Luca de Meo. Atât Renault 5, cât și Renault 4, au stiluri mult mai clare, mai bine conturate, fiind eliminată linia luminoasă specifică modelelor Renault din ultima generație. După cum putem vedea pe conceptul Scenic Vision, care anticipează și el un viitor model de serie, această semnătură luminoasă a fost redesenată și se va regăsi pe partea frontală a mașinilor dar separată de faruri, sub forma unul triunghi, în timp ce farurile își vor reduce suprafața și vor prelua elemente care astăzi pot fi regăsite pe Austral.

Pentru a-și reorganiza întreaga gamă de automobile, Renault pregătește alte două noutăți pentru următorii doi ani. În primul rând, va fi lansată versiunea cu șapte locuri a noului SUV Austral, care va lua locul actualului Koleos, în 2023. Apoi, același Austral va primi și o versiune Coupe a caroseriei, care va extinde oferta de SUV-uri a francezilor. După cele două, ar trebui să fie lansată versiunea lungă a lui Captur (circa 4,40 metri), care s-ar putea numi Captur Coupe. În fine, o altă restilizare pronunțată ar urma să aibă și Clio, anul viitor, pentru a prelua o parte din noile elemente de design introduse de Gilles Vidal.

Related posts