Renault ia în calcul să mute în Anglia producția succesorului modelului Alpine A110

Da mai departe!

Grupul auto francez Renault analizează posibilitatea de a transfera către partenerul Lotus producţia succesorului actualei Alpine A110, care în prezent este produsă la uzina de la Dieppe (Franţa), dar unde ar urma să fie produs un nou SUV electric, informează portalul de ştiri La Tribune.

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, Alpine A110, care este în prezent produsă la Dieppe, ar putea fi fabricată de Lotus la uzina sa de la Norfolk (estul Angliei). Mutarea producţiei ar interveni în contextul în care modelul Alpine A110 ar urma să sufere o modernizare, undeva între 2025 şi 2026, astfel că va deveni un automobil 100% electric.

Lotus, o filială a grupului chinez Geely, a fost selectată deja pentru a dezvolta în parteneriat cu grupul francez noile şasiuri ale viitoarei Alpine A110. În paralel, Lotus tocmai a dezvăluit SUV-ul electric Eletre, un model care ar urma să îi asigure tranziţia la automobilele electrice.

Un succesor al modelului Alpine A110 nu este aşteptat înainte de 2025 dar se pune deja problema producţiei sale.

Resuscitată în 2012, la iniţiativa lui Carlos Tavares, care la acea dată era numărul doi la Renault, marca Alpine ocupă un loc important în strategia de relansare Renaulution lansată de actualul CEO al Renault, Luca de Meo. În trecut italianul s-a dovedit foarte ataşat de modelele premium care oferă marje de profit superioare. Atunci când a lucrat la Fiat, Luca de Meo a relansat Abarth, iar la Seat a creat brandul Cupra.

Related posts