Renault Group anunță că va păstra marca Dacia şi activitatea acesteia din România

Da mai departe!

Grupul Renault își reafirmă intenția de a păstra marca Dacia și activitatea acesteia în România, însă admite căutarea unui partener pentru „o parte a perimetrului mecanic”. Unitatea de business care cuprinde mărcile Dacia și Lada a fost desființată din cauza ieșirii grupului francez din Rusia.

Mai multe siteuri au scris că grupul Renault este pregătit să înstrăineze o parte din acțiunile deținute la uzina mecanică de la Mioveni și RTR. Totodată, unele site-uri au preluat informația fără a înțelege contextul, scriind că grupul francez este pregătit să vândă chiar uzina Automobile Dacia.

Ca reacție la interpretarea greșită, cei de la Renault au declarat astăzi că grupul francez „va păstra marca Dacia şi activitatea acesteia din România, în studiu fiind luată în discuţie doar o parte a perimetrului mecanic”.

Declarația de astăzi a celor de la Renault confirmă ceea ce Economica.net a scris pe 25 mai în articolul „Renault, pregătit să vândă o parte dintre acțiunile deținute la uzina mecanică din Mioveni și RTR.

Ca urmare a scindării grupului francez în două entități, una dedicată mașinilor electrice și cea de-a doua motoarelor termice şi hibride, unele activități Renault în România vor intra în sfera celei de a doua divizii, alături de uzine din mai multe țări.

Mai exact, perimetrul avut în vedere cuprinde activitățile de fabricare a motoarelor şi transmisiilor termice şi hibride – exceptând producția de șasiuri – din cadrul uzinelor mecanice din Spania, Portugalia, Turcia, România, Brazilia, Chile și Argentina. Nicăieri nu era menționată uzina de automobile Dacia.

Related posts